יום שני, 19 במאי 2025

עלון משמר הנגב מס' 2247

 


 

 

מה בעלון

 התקווה כבר נבוכה מרוב הבטחות לעסקאות להשבת החטופים. בינתיים נערמות הגופות של נשים וילדים מצידו השני של הגבול ורק מחווה ולחץ לא מתון ובמעקף, החייל עידן אלכסנדר שוחרר, הודות לאזרחותו האמריקאית ונותרו בספירה 58 שרובם ידוע בברור שאינם בין החיים כי כבר ביום הטבח נחטפה גופתם. מה הן הרגשות שעדיין יכולים לבטא את המצב?

מגילת האמהות מפנה בקשה תחינה לראש הצבא הבט נכוחה ותגיע למסקנה

רונן פרייברג בנאמנות רבה מילא תפקיד ראש שבט הצופים ועתה עם סיום תפקידו הוא מביט על התקופה ומצביע על הצורך בהמשכיות

ביקור ראש המועצה והמַטֶה שלו לספר ולהקשיב לצרכים ולמצוקות

ל"ג בעומר בפאב הישן – אין מקום מתאים  ממנו להתכנסות סביב סמלי החג. הצוות רושם תודות.

מכינת הנגב רושמת סיכום חודש אפריל עמוס בעשייה

יום הילד והילדה שכל הילדים עורגים אליו כל השנה רשם הצלחה של שנה שלישית

ועל פינה חבויה – בוסתן הלולים

ועונת הרחצה בבריכה נפתחה

ו'שבועות' בפתח

 

תמונת השער: מדורה במרכז

 

v      ל"ג בעומר תשפ"ה

v      מגילת האמהות

v      ראש שבט הצופים – רונן פרייברג – מסיים תפקידו ראינה: מרגלית

v      מפגש עם ראש המועצה והמַטֶה

v      חדשות המכינה – סיכום חודש אפריל – מאיה מועדה עשיה קהילתית

v      תודה יום הילד והילדה

v      אסיפה ב- 20.5.2025 – בחירות לוועד ההנהלה וועדת קלפי

v      סיכום פגישה מועצת חינוך ב- 24.4.2025

v      פרוטוקול ועד האגודה מס' 3 ב- 7.5.2025

v      פרוטוקול ועד ההנהלה 10-2025 ב- 14.5.2025

v      תנחומים לאסנת אגמון על פטירת אביה מרקי מרקוסון

v      לבוסתן הלולים  - יש עדנה

v      מרוץ משמר הנגב ה- 10 לא יצא לדרך – צוות המרוץ

v      עונת הרחצה בבריכה קיץ 2025

v      כרזת שבועות

 

                                      ל"ג בעומר תשפ"ה

מקום ההתכנסות של הקהילה בל"ג בעומר הועתק לפני מספר שנים מהחורשה ליד בית בורוכוב לאתר הסלוויץ' שכולם מכירים כיום כ"הפאב הישן". מבנה העץ כבר מזמן לא בשימוש, אך רחבת הסככה וכל השטח מסביב הוא מקום מוצלח לפעילויות שונות ובהן ל"ג בעומר. השנה מזג האוויר היה יחסית נינוח יומיים לפני השרב הגדול בו נמדדו במשמר הנגב 43 מעלות. הצוות הקבוע שהתגבש כותב סיכום תודות:

ל"ג בעומר היה מלא חום קהילתי ורוח התנדבותית תודה מיוחדת ל:

דן דן עמיקם -על המדורה שהדליקה גם את הלבבות

לכל אנשי הפויקה: גיל פוגל, דני עמר, אריאל גבאי, בן פרידמן, דודלי, מעין קרימבה, דרור שנהב, אלו סמדג'ה, אלדד דקל, איתן גזמן, שי אאודה, איתי ועידו בורנשטיין – על הטעמים, האווירה הנהדרת והריחות.

תודה רבה למושון שיטרית על הבירות הקרות בזמן הנכון

תודה לארנון יגב על ההגברה ולאורי אלמוג על התפעול

תודה לכל הלשות: תמר אלמוג, גל פלג, אסתר גולן, ג'ינה כהן, מיכל כהן רוקח, נוקי רבינס, מעיין בולוקון, גל כהו, דוריס כהן, לבנת מזור, אופיר בכר, מיכל לב ברג בניצוחה של אסתר גולן

תודה לאופיר גליקי על חיתוך העצים,

תודה לתמר פוגל ותמר אלמוג על העזרה בהכנת הסרטים לראשים

למיכל לב ברג על עיצוב ההזמנה

תודה לכל העוזרים בקיפול: דרור שנהב, אייל גרנסיה דינה נל

תודה לניקול שיבובסקי ברבי וילדיה על העזרה בסידור פינת היצירה

תודה מיוחדת לכיתת 'ורד' בהובלת אורי אלמוג על העמסה והפירוק, המאלבי, מיץ תפוזים והפינוק

זה הפך למסורת נעימה עם השנים, ילדי כית י"ב באים ועוזרים.

תודה לאיתמר ערן, אמיתי וילקנסקי וטאו לוי שהצטרפו לכיתה י"ב בהעמסות

תודה לאילן, מנהל החינוך וצוות חינוך על עידוד ילדי המרח"בים שדאגו לעצים

תודה למיציק על הציוד

לאלון דגני על התיעוד

תודה לאלון סמדג'ה על העזרה סביב האש והתחושה שאנחנו בידיים טובות

תודה לרועי גלעד, אביש פינדס, אבירם טדגי ומאור סדון שדאגו לביטחון

תודה רבה להילה מגידוביץ' על הליווי והתמיכה ולכל מי שהשתתף בשמחה.

 

צוות החג:

זיו וורוניקה דגני

אושרי ומיכל וילקנסקי

ואורן וטל ערן

 

 

מכינים קשתות......

 

                      ויורים חיצים

 

  

                                                ממתינים לתכולת הפוייקות...

 

 

 

מגילת האימהות

לכבוד רמטכ"ל רב אלוף זמיר, מגישות לך בזאת את מגילת האמהות היא מגילת הילדים

 

לאורך השנים נשים בישראל התגייסו בעצמן לצבא, ובניגוד לאינסטינקט הנשי – האמהי, חינכו את ילדיהן להתגייס ולשרת כחלק מהחוזה הבלתי כתוב שבין המדינה לאזרחיה, הכולל:

ü      ערבות הדדית – הידיעה שהמדינה תעשה הכל כדי לחלץ את חיילינו ואזרחינו אם יקלעו לצרה

ü      שימוש מושכל וראוי בצבא לצורך הגנה הכרחית על גבולות המדינה, תוך שקילת חלופות מדיניות בטרם יציאה לפעולה צבאית.

ü      אמונה שצה"ל הוא צבא מוסרי שעושה כל שביכולתו על מנת להימנע מפשעי מלחמה.

אחרי טבח ה- 7.10 אף התחזק הצורך ועמו הגיוס, אך בחלוף למעלה משנה וחצי של מלחמה אנחנו מרגישות שהמלחמה איבדה תוחלת וזועקת זעקה גדולה.

אנחנו – נשים, אחיות, חברות, אמהות, מכל המגזרים ובמגוון גילים, מאוחדות בהבנה שהמדינה איננה מקיימת את חובתה הבסיסית להגן על ילדינו, ואף נכונה להפקיר אותם, אם כחיילים ואם כאזרחים שעלולים להיחטף מביתם ולגסוס לאיטם עד מותם בשבי.

בתנאים האלה, ומתוך ההבנה שבמלחמה כפי שהיא היום, היא מלחמת ברירה ודשדוש, המסכנת את חיילינו וחטופינו, שלא לצורך, אנו תובעות הפסקת הזילות של חיי בנינו ובנותינו, סיום המלחמה והשבת החטופים, אנחנו האמהות קוראות לך, כמפקד של בנינו ובנותינו לשמור על חייהם שהפקדנו בידיך, מכל משמר, ולא להיענות ללחצים זרים החותרים תחת החוזה שבינינו לבינך.

אנחנו נושאות פנינו לתמונת עתיד עם תקווה שתשפר את חיינו ותביא לביטחון ולשותפויות עם גורמים מתונים, שוחרי חיים.

 

 


 

  

 

ראש שבט הצופים – רונן פרייברג

מסכם תפקידו

לפני כחמש שנים רונן פרייברג הרים כפפה וקיבל את אחריות ראש שבט הצופים 'איתן' במשמר הנגב. כשלוש שנים קודם נבחרה תנועת הצופים להיות תנועת הנוער במשמר הנגב. לאחר עשורים של פעילות 'תנועת הנוער העובד והלומד' בקרב הנוער ביישוב. לאחר התלבטות ארוכה ודיון ציבורי ורצון שהנוער כאן יהיה במסגרת תנועתית הושלמה ההצטרפות ל'צופים'.  באותה תקופה רונן חזר לקיבוץ והחל מעורבותו החברתית. וכשבחר להיות ראש השבט התקיים אתו ראיון ועל הציפיות. עתה בראיון מסכם רונן שוב עונה על שאלות...

 

ראש שבט הצופים הוא תפקיד התנדבותי, למה התנדבת?

לפני 5 שנים פנה אלי מנהל החינוך האגדי יואל ארזי, התבקשתי להצטרף לפורום הורים. היות ולא היה ראש שבט מדרג מתנדב, כנהוג בכל שבטי הצופים בארץ, התבקשנו ע"י הנהגת הצופים הארצית למנות ראש שבט לפחות לתקופת מחנה הקיץ בשנת 2020 . נעניתי לבקשתו של ארזי להתמנות לראש שבט הצופים באותה שנה – שנה בה הקורונה "חגגה". מחנה קיץ לא התקיים והשאר היסטוריה.

היה לי מניע אישי לשנות את המערכת מבפנים מתוך הבנה שהחינוך הבלתי פורמלי לא ראה בשעתו את טובת הילד לפני טובת המערכת.

ב- 2020 היו לי 5 ילדים במערכת החינוך. הייתי ההורה עם מספר הילדים הגדול ביותר בשבט. ומתוך רצון לתרום ולבנות בית טוב יותר לילדיי ולמשפחתי במשמר הנגב, קיבלתי על עצמי את התפקיד.

 

מה נדרש מראש השבט כאשר יש מרכז/ת בוגר/ת שמגיע/ה כל שנה לרכז את השבט?

ראש השבט הוא תפקיד התנדבותי מהקהילה,  נדרש ממנו לשתף פעולה עם רכז/ת השבט, לסייע ולתמוך להצלחת הפעילות השבטית בהיבט התפעולי והכלכלי. לנהל את הפן הארגוני- לוגיסטי. התאמת התוכניות לצורכי השבט.

נדרש ממנו לנהל תקציב בסנכרון עם מנהל החינוך. באחריותו ניהול ההרשמה והתכלול מול ההורים, הנהגת הצופים והנהלת חשבונות של הקיבוץ. קשר עם הקהילה – תיאומים, לדוגמה: הפקת חגים (פורים, חנוכה ועוד...) יחד עם מרכז/ת השבט וצוות החגים, קשר עם ההנהגה הארצית והמחוזית ולהשתתף בהכשרות וסמינרים של דרג מתנדב. נוכחות בקבוצות וואטסאפ- למנוע/או לעצור מצב של חוסר הבנה ונוכחות באסיפות הורים, מפעלים, טיולים וכו'

 

האם כל הילדים/נערים משתתפים בפעילויות של הצופים במקום?

יש השתתפות של למעלה מ- 80 אחוז מילדי ונערי משמר הנגב מכיתה ד' עד כיתה יב'. בפעילויות של פעמיים בשבוע, יציאה למפעלים השונים: טיולים, מחנות, סמינרים, ימי התנדבות ועוד.

 

האם ראית בתפקיד מהלך חינוכי או מנהלתי או שניהם?

במהותו הוא תפקיד חינוכי, תחת החינוך הבלתי פורמלי. שלוש מטרות עמדו לנגד עיניי : 1 . יצירת גאוות יחידה למשמר הנגב ולהדגיש את משמר הנגב כבית ואת תנועת הצופים כתנועת נוער. 2 . גיבוש הילדים והנוער בכל שכבה כנוער משמר הנגב בכלל וכל שכבה בפרט. 3 . לגדל ולהצמיח מנהיגים מקרב הנוער.

בפן המנהלתי, היתרון היחסי שלי כרונן, כלוגיסטיקן זה בא לידי ביטוי החל משיפוץ המבנה המשמש כיום את שבט הצופים ועד ליציאה למפעלים בהם היכולת הלוגיסטית באה לידי ביטוי, הפקת אירועים שאפשר לראות את הילדים מצביעים ברגליים ובכל אירוע מגיעים יותר מהם.

 

האם יש מגבלה בפעילות הצופים כאן במשמר הנגב בהיותה תנועה ארצית?

תנועת הצופים היא היררכית, כאשר בראש התנועה עומדים יו"ר ומזכ"ל. מטה התנועה בתל אביב. לתנועת הצופים יש 3 מחוזות ו- 15 הנהגות שונות מדן ועד אילת, יש 240 שבטים. במשמר הנגב שבט 'איתן' שייך להנהגת דרום. בפועל הקיבוצים והמושבים הם מיעוט בתוך כלל מערכת התנועה. מועצת בני שמעון מחבקת את השתתפות הקיבוצים והמושבים בצופים ואפילו מינתה מלווה לאשכול השבטים הכפריים.

למעשה אין לנו מגבלה לכל סוגי הפעילות ויש לנו יתרון של פעילות אוטונומית בקיבוץ.

 

השלמת 5 שנים של פעילות, האם ההחלטה לסיים היא עומס בעבודתך החדשה כמנהל האגודה בזיקים?

הסיבה הראשית עבודתי החדשה כמנהל אגודה בקיבוץ זיקים בעוטף עזה. כמות המשאבים הנדרשת לשיקום יישוב לאחר פינוי של 10 חודשים וטראומת ה- 7 באוקטובר וכאשר הלחימה ברצועת עזה נמשכת בעצימות גבוה רעשי המלחמה נשמעים בכל פינה בקיבוץ, לכך נדרשים משאבי זמן רבים ולא מאפשרים תשומת לב הנדרשת כפי שהיה עד כה. בנוסף התקבלתי לחברות בקיבוץ והסדרת כל נושא בניית הבית אותו אני מתחיל לבנות בקרוב לא מאפשרים לי להקצות זמן וגם תשומת לב ואחטא לתפקיד ואפגע בפעילות, שהינה יקרה לליבי, אם אמשיך תחת העומס הנוכחי.

 

 אתה יכול לסכם תובנות מהתפקיד ולהעביר אותן למחליפך/ מחליפתך?

בראש ובראשונה צריך להבין שמדובר בתנועת נוער שמתקיימת, פועלת ויוצרת ע"י הנוער. כאשר הנוער מחליט לבצע הוא יודע להזיז הרים. התובנה העיקרית היא שראש השבט , מעבר לעובדה שהינו המבוגר האחראי הוא גם החולייה המקשרת לתנועת הצופים הוא  גם מכפיל כוח, מעצים, מרים, מעודד, גם לנוער.

בהזדמנות זו אני מבקש לפנות לקהילה ולגייס את המחליף/ה לתפקיד ראש השבט.

חייב לומר שהתפקיד מספק וכל מי שרוצה להשפיע על עתיד משמר הנגב זה המקום הכי משמעותי שממנו יוצאים המנהיגים הבאים. זו הדרך לסלול להם את הדרך. אמשיך להיות לעזר וגיבוי ל"יורש/ת"

ראינה: מרגלית

 

  

 

 

מפגש עם ראש המועצה והמַטֶה

הגיע תורנו להיפגש עם ראש המועצה ניר זמיר והמַטֶה במועצה. זה קרה ביום שני לפני שבוע ב- 12.5 במועדון. הוזמנו מראש שאלות בנושאים שונים ואחרי הצגת תחומי הפעילות השונים. כל ראש צוות הציג את תחום הפעילות שלו, נקראו השאלות שנשלחו מבעוד מועד והתשובות ניתנו הן ע"י ניר זמיר, ראש המועצה והן ע"י ראש התחום שאליו כוונה השאלה.

השאלות עסקו בתחום התשתיות: מדרכות רעועות, מעבר בשכונה איך להתייחס אליו האם כמעבר של כביש כללי או מעבר בתוככי השכונה, על אי שביעות רצון מפעילות בית הספר "ניצני הנגב". הקמת תחנת הסעה גם בשכונות ההרחבה. הפסקות חשמל ארוכות בהרחבות. לכל השאלות ניתנו תשובות שלא תמיד השביעו רצון אך הובטחה התייחסות ובדיקה עד לפתרונות.  

ניר זמיר סימן את הצפוי במרחב המועצה בתקופה הקרובה והרחוקה שישנו את פני האזור היישובים ויהווה גם אפשרויות להתפתחות ומקומות עבודה:

·           הקמת בסיס לוגיסטיקה גדול במחנה משמר הנגב

·         מעבר קריית המודיעין לנגב

·         העיר החרדית החדשה תילה

·         מרכז מו"פ חקלאי בגילת

 







חדשות המכינה - סיכום חודש אפריל

 

ב- 6.4 יצאנו לסמינר סכסוך. נסענו לשבוע בשטחים ובירושלים ולמדנו על הסכסוך הישראלי פלסטיני מזוויות שונות ומאנשים עם דעות  ופתרונות שונים. היה ממש מעניין וחשוב והוציא אותנו עם הרבה  שאלות ועם ידע חדש.

אחרי הסמינר יצאנו לחופשת פסח של שבוע בבית וכל אחד חגג עם המשפחה שלו.

חזרנו מהחופשה לשבוע שגרה במכינה שבו השתתפנו בטקס יום השואה בקיבוץ, בנוסף באותו יום הכנו עוגיות וביקרנו את שורדי השואה בקיבוץ.

ב- 25 באפריל הצטרפנו להכנת התחנות ליום הילד מצורפות תמונות.

ב- 26  -  28 באפריל יצאנו ל"סמינר השפעה". ביום הראשון של הסמינר עסקנו בעיקר בעוטף, נסענו לכפר עזה להתנדב בנוי, ומשם נסענו לסיור בנובה ובנתיב העשרה.

היום השני של הסמינר עסק בעיקר בהסתכלות קדימה. שמענו אנשים שהקימו מיזמים שקשורים לשיקום ולמלחמה (ביניהם  ד"ר אורן ערן מהקיבוץ שהגיע וסיפר על מיזם "בואו").

סיימנו את הסמינר בשיח משותף על איך אנחנו יכולים להשפיע על המדינה ועל הנגב כבוגרי מכינה וכאנשים שאכפת להם.

ב- 29 הצטרפנו לטקס הזיכרון לחללי מערכות ישראל בקיבוץ, אחרי הטקס עשינו עם חברי הקיבוץ ערב שירי לוחמים בהובלת המכינה, שרנו ביחד שירים וחלק מהחניכים סיפרו על חברים ובני משפחה שאיבדו.

ותמונות חדשות מיום הילד ב- 10.5 בו השתתפנו, הפעלנו עמדות של מזון ותחנות משחק לילדי הקיבוץ.

 

מאיה מוועדת עשייה קהילתית

 


מתרגשים לשתף על תחילת הקמה של פרויקט משותף עם מכינת הנגב:

מתחם קמפינג ופעילות חוץ משלנו.

החזון: הקמת מתחם מוסדר ומונגש למפגש וקמפינג עבור הקהילה. האוהל הוקם בשיתוף המכינה, צוות הנוי בניהול של אריאל פרידמן ואלדד דקל וגיא וילק שהצטרף אליהם.

אנו בשלבים הראשונים של הקמת המתחם שיכלול מלבד האוהל מתחם למדורות, פינת מנגל ומטבח. אנו מבקשים בכל לשון של בקשה לשמור על המקום. אין להדליק מדורות בתוך האוהל.

הציבור מוזמן ליהנות ולהצטרף למיזם.

האוהל הוקם בבוסתן הסמוך למטווח    

 

 


אוהל במתחם פיקניקים ליד המטווח

 

 

  


 

תודה יום הילד והילדה

איזה כייף היה !!!

אנחנו רוצים לומר תודה

בראש ובראשונה לצוות המעשייה בהובלתם של שימי ברבי ואופיר גליקי הגאונים, מגשימי החלומות שלנו.

כל התחנות של יום הילד מתוכננים ונבנים במעשייה, ע"י מתנדבים רבים, תודה לכל אחד ואחת מכם.

תודה לאיציק בונים על תרומת מכונות הצמר גפן והפופקורן ולכולבו על תרומת הקרטיבים כל שנה פותחים את הלב ולוקחים חלק באירוע .

תודה לצוות ההקמה והפירוק ולכל המתנדבות והמתנדבים שהפעילו את התחנות וחנות יד שנייה.

תודה למוש על הכנת הנקניקיות.

תודה למיכל לב ברג על צביעת המגה שש בש

תודה לכל האופות והאופים שהכינו מטעמים

לארנון יגב, אורי אלמוג ועומר יסעור על ההגברה

תודה לצופים על הציוד

תודה לנערות ולנערים שלקחו חלק ועזרו לצוות הפאב שדאג לנו לבירות צוננות ופיזר חיוכים

תודה למכינת  הנגב שעזרו בתפעול התחנות, אתם כבר מזמן חלק מאיתנו

תודה לוועדת תרבות על הרוח הגבית

ולחברי כיתת הכוננות על הליווי ותחושת הביטחון

והתודה הגדולה מכל לכם, לכל מי שבא ואמר מילה טובה, לכל מי שעזר לפני ואחרי ותוך כדי זה שלנו, של כולנו! תודה לילדים המתוקים שרצו על הדשא, קפצו, שיחקו וחיזקו את הקהילה שלנו עם אנרגיה טובה, שמחה מלאה בחברות והדדיות.

 

תודה !

צוות יום הילד: שימי ברבי, אלדד דקל, סנדרה רכטמן, ונאוה ברג בלובשטיין

 

 





 

אסיפה

ביום שלישי 20.5.2025  בשעה  19:00 במזכירות  ישודר גם בזום

סדר יום:

בחירת רשויות הקיבוץ

1.1   ועדת קלפי: אישור מועמדים: אור גל, מרגלית זלצמן, נחשון שניר

1.2   ההצבעה על חברי ועדת קלפי תתבצע במעמד האסיפה בהרמת יד

1.3   אישור לוועדת קלפי להוצאת קול קורא לאיוש ועדת ביקורת

1.4   אישור לוועדת קלפי להוצאת קול קורא לאיוש ועד ההנהלה

 

האסיפה תתקיים בכל מספר של חברים משתתפים

 

אורלי (אור) גל , מזכירת האסיפה

תומר רכטמן, יו"ר האסיפה

 

 

לקראת האסיפה: בחירות לוועד ההנהלה וועדת קלפי

·         המסמך מתייחס לחבר/חברה כאחד/ת

לחברות ולחברים שלום,

לאורך השנים היינו נוהגים לבחור ועד הנהלה למשך 3 שנים ובמידה ואחד מחברי הועד היה מבקש לסיים את תפקידו במהלך הקדנציה, היות ולא היו מועמדים שלא נבחרו והיו מעוניינים להיכנס במהלך הקדנציה, היינו מקיימים הליך הצבעה לבחירת מחליף למשך 3 שנים ממועד הבחירות למחליף. לפיכך היה נוצר דרוג בתקופת הקדנציה בין חברי הוועד (וותיקים וחדשים) והמשכיות.

לאחרונה העיר הרשם את תשומת לבנו שעל אף שזה היה הנוהג, יש לפעול בהתאם לנהלי האגודות השיתופיות, קרי:

1 . הוועד נבחר לתקופה של שלוש שנים

2         . מספר חברי הוועד 7 (אלא אם האסיפה קובעת אחרת).

3         3 . במידה וחבר ועד מחליט לסיים במהלך הקדנציה – מי שנבחר לדוגמה במקום ה- 8 – נכנס אוטומטית כמחליף עד לתום התקופה ללא בחירות. במידה ואין מועמדים, כאמור, תתקיימנה בחירות להשלמה עד תום הקדנציה המקורית.

4         4 . בתום ה- 3 שנים יתקיימו שוב בחירות לכלל חברי הוועד.

 

המצב כיום מבחינת ההרכב:

לאחר בדיקות שקיימנו הוחלט ליישר קו ולעבוד לפי דרישת רשמת האגודות השיתופיות לבחירת קדנציה של 3 שנים ובחירות לכלל חברי הוועד.

בהתאם לזאת אנו נקיים ביום שלישי אסיפה בה נאשר את חברי ועדת קלפי, והועדה תוציא קול קורא לבחירת חברי ועד ההנהלה.

כמובן שכל מי שחבר/ה קיבוץ רשאי להגיש מועמדות וגם חברי הועד שנבחרו לאחרונה.

מאחר ונדרש לבחור ועדת קלפי, לפי הליך – בחירה ואישור ועד ההנהלה אנו נבחר אותה במעמד האסיפה בהצבעה גלויה ונצא לדרך לבחירת חברי ועד במהלך השבועיים הקרובים.

האסיפה תתקיים ביום שלישי 20.5.2025 בשעה 19:00  במזכירות וגם בזום. מוזמנים להגיע ולקחת חלק. בכל שאלה מוזמנים לפנות אלינו.

 

בברכה,

אסף רוט – יו"ר הקיבוץ

תומר רכטמן ואורלי (אור) גל – הממונים מטעם רשמת האגודות לכינוס אסיפה




סיכום פגישה מועצת חינוך

תאריך: יום ראשון 20.4.2025 חדר ישיבות חינוך

נוכחים: אופיר כהני (יו"ר) אופיר בכר, בן עמי זולקוב, לינה פרנס, אבישי פינדס (יו"ר ועד האגודה)

מוזמנים קבועים: אילן גוטקין (מנהל חינוך חברתי), עדי ברק (מנהל נעורים).

חסרים: רותי שיינפלד, רתם גליקי, ארז ללזרי (נציג ועד האגודה).

 

אבישי, יו"ר האגודה הנכנס הצטרף לישיבה כדי להכיר את צוות מנהלי החינוך, את חברי.ות מועצת חינוך ואת הפערים המרכזיים בהם הועד יכול לתת מענה ולסייע בגיבוש פתרונות.

 

עיקרי הדברים:

הישיבה נפתחה בסיכום חופשת פסח – חופשה מוצלחת, מגוונת ומלאת עשייה חינוכית בכל מסגרות החינוך, מגיל לידה ועד י"ב. במהלך החופשה יצאו הילדים והנוער לטיולים ברחבי הקיבוץ ובאתרים שונים בארץ, פגשו את הטבע הפורח, חוו את עונת האביב במלוא עוצמתה ולקחו חלק במגוון תכנים חווייתיים, חינוכיים וערכיים.

תודה גדולה למנהלים ולצוותים החינוכיים על ההשקעה, המסירות והעשייה המרשימה לאורך כל החופשה.

 בהמשך הישיבה התקיימה היכרות בין אבישי לבין מנהלי החינוך וחברי.ות מועצת חינוך. במהלך המפגש הציגה מועצת חינוך את הנושאים שבהם נדרשת מעורבות הוועד, בחלוקה לפי מסגרות, תוך דגש על החשיבות של המשך קיומה של מערכת חינוך איכותית, קהילתית ומותאמת לצרכים המשתנים של הקהילה כולה.

 הגיל  הרך:

·         גיוס מנהל.ת חינוך לגיל הרך

היעדר מנהל.ת חינוך לגיל הרך מזה שלושה חודשים יוצר פער ניהולי משמעותי ומשפיע על היציבות, ההתנהלות היומיומית והיכולת להניע תהליכים מערכתיים (כמו פתיחת הקייטנה בחודשי יולי-אוגוסט). מועצת חינוך הדגישה את הצורך הדחוף בסיוע ובמעורבות בגיוס מנהל.ת חינוך – משימה בעלת קדימות קריטית להמשך תפקוד המערכת והתערבותו מול מנהלת משאבי אנוש של הקיבוץ.

כיום פועלת מערכת הגיל הרך  הכוללת ארבעה בתים, כ- 25 נשות צוות וכ – 100 ילדים וילדות – ללא מנהל.ת חינוך. בינתיים מנהלת האגודה, אליסיה, ממלאת את המקום בהיבטים הדחופים וההכרחיים לקיום השוטף של המערכת ואנו מודים לה על העשייה וההשקעה הרבה. עם זאת היעדר ניהול ייעודי יוצר עומס משמעותי על הצוותים, פוגע בהתנהלות היומיומית ומקשה על קידום תהליכים פדגוגיים וארגוניים – הן בהווה והן בהיערכות לשנת הלימודים הבאה.

 מרח"בים:

·         שיפוץ מבנה 'עופרים'

כבר בפברואר 2022 נמצא שיפוץ ופיצול מבנה מרח"ב 'עופרים' על סדר היום. למרות שיצא מכרז דרך המועצה, הפרויקט טרם התקדם בפועל. מועצת חינוך מבקשת לקבל התראה של חודש ימים לפני מועד תחילת העבודות, על מנת לאפשר התארגנות מיטבית ומציאת חלופה זמנית לפעילות.

לאור הסמיכות לחודשי הקיץ והצורך להבטיח מענה הולם לילדים ולצוות, מציאות מקום חלופי עלולה להיות מאתגרת במיוחד, ולכן נדרשת היערכות מוקדמת ככל האפשר.

 נעורים:

·         מבנה פעילות המרכזונים

תהליך שיפוץ מבני החינוך ממשיך להתעכב, ושיפוץ מבנה המנהלות שיועד לטובת פעילות המרכזונים טרם יצא לפועל. בהמשך לפרוטוקול מועצת חינוך מתאריך 13.10.2024, פנתה מועצת חינוך בסוף חודש אוקטובר לחברי ההנהלות בבקשה לקדם פתרון שיבטיח מסגרת חינוכית הולמת לכל הנערים והנערות בקיבוץ. בעקבות פנייה נוספת מצד מועצת חינוך, התקיימה פגישה עם ראש המועצה ניר זמיר, שבעקבותיה הוקצה תקציב ייעודי לקידום פרויקט שיפוץ מבנה קבע עבור המרכזונים.

ב- 3 במרץ 2025 עדכנה מנהלת הקהילה, הילה שנהב, כי לאחר שיח עם חברי הקיבוץ שלחזקתם עובר המבנה – מועד הפינוי שנקבע הוא אוגוסט 2025

מועצת חינוך מבקשת מהוועד להזמין את בעלי העניין למפגש פתוח המסביר את המצב הנוכחי ולהבטיח פתרון מתאים לפעילות הנוער פתיחת שנת הלימודים תשפ"ו.

 

·         מצפן לנעורים (ז'-י"ב) תהליך נוער קהילתי

בתחילת 2025 עלה הצורך להעמיק את החשיבה על מסגרות החינוך לבני ובנות הנוער – מרכזונים, שבט הצופים ושנת בר מצווה. כחלק מהמהלך, התקיימה בחודש מרץ, ישיבת מועצת חינוך פתוחה לכלל הקהילה שבה הוצגו הכיוונים המרכזיים, האתגרים העולים מהשטח והיעדים למימוש תמונת העתיד.

מועצת חינוך רואה חשיבות רבה בשיתוף כל שותפי הדרך, ותשמח להיפגש בשבועות הקרובים עם נציגי ההנהלות במטרה  לחבר גם אותם באופן אישי ומשמעותי לתהליך ולחשיבה החינוכית המשותפת.

 

סוגיות נוספות שעלו במהלך הישיבה:

בהמשך הישיבה העלה אבישי מספר התייחסויות לנושאים שעלו מולו מתוך שיח עם חברי הקהילה:

·         ארוחת צהריים לילדי המרחב"ים בחד"א

אבישי שיתף כי מספר ילדים.ות מעדיפים להביא אוכל מהבית ולא לאכול בחד"א

אילן, מנהל החינוך החברתי, יחד עם מועצת חינוך, סבורים כי ניתן לפנות לענף המזון ולבחון דרכים לשיפור וההתאמה להעדפות הילדים. עם זאת, חשוב להדגיש את הערך החינוכי והקהילתי של הארוחה לשיפור וההתאמה להעדפות הילדים. עם זאת, חשוב להדגיש את הערך החינוכי והקהילתי של הארוחה המשותפת בחד"א, ויש רצון לשמר את הסדר הקיים, תוך הקשבה לצרכים שעולים מהשטח.

 תקציב חינוך  

אבישי התייחס לסוגיית הגרעון והציג את תפיסתו, לפיה הדרך האידיאלית להתמודד עם המצב היא בניית תוכנית חומש – תוכנית כלכלית ארוכת טווח שתאפשר תכנון מסודר והגדרת יעדים לחמש השנים הקרובות. מועצת חינוך ציינה כי למרות היתרונות שבגישה זו, מערכת החינוך מתאפיינת בשינויים תכופות וריבוי משתנים (מספר הילדים, מודל הפעלה, כוח אדם וכו'), דבר שמקשה על יישום תוכנית רב שנתית מחייבת ודורש גמישות והתאמות שוטפות לאורך הדרך.

בנוסף, עלתה בקשה מצד מועצת חינוך לתיאום ציפיות עם ועד האגודה ולגיבוש התנהלות מוסכמת במקרים של חוב עתידי או לחילופין – סיום שנה עם יתרה תקציבית.

לסיכום, הובהר כי בהמשך לתוכנית ההתייעלות שהוצגה בפרוטוקול מתאריך 2.2.2025 , מועצת חינוך ממשיכה בימים אלה לבחון את החלופות האפשרויות, בהתאם לבקרות התקציב השוטפות שמבצעים המנהלים. לאחר גיבוש ההחלטות, צפוי להתקיים במהלך חודש יוני מפגש פתוח עם ההורים והציבור, בו יוצגו הצעדים המתוכננים כדי ליישם את הפתרונות בצורה מיטבית.

 

מועצת חינוך

 

 

                             פרוטוקול ועד האגודה מספר 3  7.5.2025

נוכחים: אבישי פינדס – יו"ר, סיגל שלו, נתי פז, ארז ללזרי, ענת וולפמן בן דוד, הדס פלג, אתי לוי

מוזמנים: אפרים סוחמי – ועדת ביקורת, אליסיה ליסובייה – מנהלת אגודה

חסרים: גילי מולכו, אלון בורנשטיין

 

סדר יום של הישיבה:

1 . סקירת מנהלת אגודה שוטף:

-          עדכון סטטוס תיקון תקלות בהשקיית הדשאים

-          תכנית ואומדן לשדרוג/ עדכון קו מים ישן בדרך למטווח

-          עדכונים על גיוס מנהלת גיל רך

-          רכז/ת קייטנות

-          דיווח סיגל בנושא צוות מוגנות ומניעה

-          בחירת ועד מקומי

-          תהליך הסדרה למניעת ונדליזם של רכוש פרטי/ציבורי במרחב הציבורי

2 . שיפוץ מבנה הנעורים

 דיון והחלטות (בתמצית):

סעיף 1 :

-         סקירת סטטוס טיפול  בקווי השקיה תקולים וטיפול במדשאות ציבוריות

הוחלט: בהמשך ינוהל דיון ייעודי בנושא הנוי, מנהל הנוי – אריאל פרידמן יציג תוכנית ותתקבל החלטה לגבי המשך טיפול ומעקב ביצוע התוכנית שתיבנה בשיתוף עם ועד האגודה.- כרגע לא ניתן פתרון לאיתור מקור נזילה משמעותית בקו המים העובר בבית בורוכוב ע"י גורמים בקיבוץ או בחברת המים.

הוחלט: ועד האגודה מבקש לאתר חברה חיצונית המתמחה באיתור נזילות ולקבל הצעת מחיר לאיתור הנזילה. לאחר מכן יתנהל דיון בניסיון למצוא פתרון לאיבוד המים והעלויות הכרוכות בכך.

ניסוי מבריח הציפורים בבית העלמין עבר בהצלחה. כרגע הופסק השימוש ויוחזר בעונת הנדידה הבאה (בין ספטמבר לדצמבר). הציבור יעודכן לפני הפעלה מחדש.

-          גיוס מנהלת הגיל הרך – כרגע יש מועמדת בשלבים סופיים של הגיוס. למרות שהגיוס אינו סופי, אין כרגע מועמדות נוספות ונראה כי יש האטה במאמצי האיתור.

הוחלט: יו"ר האגודה יבחן ביחד עם מנהלת מש"א כיצד ניתן ליעל את התהליך ויוודא יישום.

- מינוי רכזת קייטנות – ישנם קשיים בירוקרטיים המאטים את התהליך, הנושא נמצא בטיפול של אליסיה.

-          עדכון סטטוס צוותי מוגנות ומניעה – לאחר עזיבתה של אסתר לא נמצאה מחליפה לנהל את צוות המוגנות. אסתר בורנשטיין הסכימה להישאר בתפקיד ניהול צוות המוגנות (יש צורך במינויה מחדש) בידיעה כי אורטל תרכז את פעילותו. כרגע לא קיים צוות מניעה, למרות שעל הקיבוץ חלה חובה לקיים צוות כזה. נבדק נושא ניצול כספי האגודה לצרכי פעילות הצוותים.

הוחלט: אבישי, הדס, סיגל ואליסיה יסקרו את ייעוד הצוותים ופעילותם ויסדירו את פעילותם, כולל צוותי מוגנות ומניעה בענפי הקיבוץ.

-          ועד מקומי: רישום חברי הועד החדשים אשר נבחרו בישיבה מתאריך 9.4.2025 נמצאים כרגע בתהליך מול הרשויות. בטיפול אליסיה.

-          כיום לא קיים נוהל מוסדר לטיפול ומניעת ונדליזם של רכוש פרטי/ציבורי במרחב הציבורי. מה שמביא לחוסר טיפול ועימותים של ההנהלה מול התושבים

הוחלט: הועד ינהל דיון בהמשך לגבי התוויית נהלים בנושא ויפרסם לציבור.

הוועד קיבל תלונות על התנהלות זר מעדנים ושימוש לא תקין במתקני הבריכה

הוחלט: אליסיה תרכז את התלונות שעלו בנושא התנהלות לא תקינה והחלטות לגבי אופן הטיפול יתקבלו בהמשך.

 סעיף 2 :

שיפוץ מבנה נעורים: בעבר תוכננו 2 חלופות בעזרת מתכנן מקצועי וניתן שיערוך עלויות. החלופות הוצגו ע"י דימה מקרנקו בישיבת ועד האגודה בתאריך 22.4.2025 . עקב התקדמות תהליך השיוך, פינוי מבנה הנעורים הנוכחי נדרש כבר בחודש ספטמבר הקרוב ולוחות הזמנים להצבת חלופה למבנה דחוקים.

החלטות: הוועד ביקש לבחון חלופה נוספת אשר תפחית משמעותית את עלויות הביצוע ונראה כי הינה בעלת פוטנציאל לתת מענה מלא מבחינה אופרטיבית וחינוכית. חלופה זו תיבחן מול הממונים על הפרויקט ומול מועצת חינוך ולאחר מכן תובא לדיון נוסף והחלטות יתקבלו בהתאם. הציבור יעודכן בהמשך.

 

 

 

 פרוטוקול ישיבת ועד ההנהלה מס' 10-2025 מתאריך 14 מאי 2025

נוכחים:, דורית גזית, עירית כרמי דגני, רן אלעזרי, חגי יסעור, אתי ענבר, הילה שנהב, אסף רוט, תומר רכטמן,

חסרים: גיל פוגל, נמרוד רפפורט,

מוזמנים:

מוזמן קבוע: אפרים סוחמי- יו"ר ועדת ביקורת

סדר היום

1.      אישור פרוטוקול קודם

1.      חשיבה על יציאה לשיווק כבר בעת הזו של 8 היחידות הנוספות בשכונת ה 19 החדשה, הרעיון עלה מתוך הבנה שעיכובים שונים בהקמת השכונה ויציאה לבניה יצרה הזדמנות ובשלות לאחד את מה שתוכנן להיות שני פרויקטים נפרדים לפרויקט אחד, כאשר הרעיון המנחה הוא:

1.1. מאז השיווק הקודם נצברו מועמדים שמחפשים להתקבל לחברות במשמר הנגב (והינם בני המקום).

1.2. ביצוע השכונה במלואה טוב יותר קהילתית מלהשלים את זו ואז לצאת לשיווק של אחרת,

1.3. ביצוע נפרד של המשכה של השכונה מבחינה הנדסית (תנועה, פועלים, בטחון, בטיחות וכו), פיתוח תשתיות סופיות וסביבת השכונה יקשה על הציבור.

1.4. הקלה על ניהול שכונה קטנה המתנהלת כפרויקט נפרד מבחינת תקורות ותשומות.

1.5. עת שיוך - מוטב יהיה לצמצם מינוף ושבעלי המגרשים יממנו את הסכומים של הקרקע ובכך נקל על המהלך הפיננסי שגם ככה משפיע באופן מהותי על אחזקות משמר הנגב.

1.6. לא נראה שמהלך שיווקי זה יצור מתחים בין מועמדים או בעיות קהילתיות. התייעצנו עם האגודה לגבי הצרכים שלהם ואפשרות לכניסת ילדים נוספים למערכת החינוך. האגודה רואה בחיוב את המהלך.

2.      עקב הפרה טכנית מול הרשם, אנו נדרשים לעשות הסדרה מחדש של הועדות הסטטוטוריות השונות, (ועד הנהלה, ביקורת, קלפי) – הרעיון להסדיר מול הרשם את אופן הבחירה כדי להימנע מהפרות, קנסות וכן מהלכים מחמירים יותר, אירוע שמלווה את קיבוצי התנועה לאחרונה. מהות העניין הן הנחיות רשם לבחירת ועד הנהלה אחת לשלוש שנים, דבר שלא עובד כך בפועל במשמר הנגב, שבמשך שנים רבות אנשים מתחלפים בדירוג.

 

החלטות

1.      אושר פרוטוקול קודם – אושר

2.      יציאה לשיווק – הוחלט על אישור המהלך ויציאה לפרסום לציבור. כאשר לוחות הזמנים קצרים ויש לנו טווח של חודשים ספורים כדי לאפשר חיבור לפרויקט הקיים

3.      טיפול באתגר מול הרשם – אנו יוצאים למהלך טכני של הצבעה מחדש על הועדות הסטטוטוריות במשמר הנגב במטרה ליישר קו עם  הנחיות הרשם בנושא זה,

4.      טבלת ריכוז החלטות          

 

 


רשם: אסף רוט – יו"ר משמר הנגב.

 

 

 


 

 

  

 

                                                        לבוסתן הלולים –  יש עדנה

שנים רבות הבוסתן ליד הלולים הישנים, האחרונים שנבנו לפני הקמת חוות הלולים, היה חבוי ולא מטופח.

מי שתל עצי גויאבה, הדרים שחלקם היו מורכבים, פיג'ויה אחת, עצי רימון וגם עצי שסק?

להולכים המתמידים סביב הגדר שסטו מהשביל, הוא היה מוכר.

לפני שנתיים כשהחל מרעה הכבשים בחצרנו  התמקמה לידו המכלאה.

השנה, אנשי 'מגדלים אדמה' ואנשי הנוי "לקחו אותו בידיים" בעזרת הכבשים שליחכו את העשבייה הדלה שצמחה השנה – שנת בצורת, בשטח בין העצים, התגלתה האדמה. נשתלו עצי פרי נוספים – תות, תאנה, שקד ומעבר לשביל גם אלונים. פינת חמד!

  




 


 

  

 

מרוץ משמר הנגב ה- 10, לא יצא לדרך

תושבות ותושבים יקרים,

בשל אילוצים לוגיסטיים אנו נאלצים לבטל את מרוץ משמר הנגב השנה שתוכנן ל- 17.5.2025

אנו מתנצלים על אי הנוחות שנגרמה ומעריכים את ההבנה שלכם.

מי שנרשם יזוכה באופן מלא.

תהיה התארגנות קהילתית אחרת שתפורסם בהמשך, ללא התערבות משטרה או מועצה, נעדכן בהמשך...

 

צוות המרוץ

  

 

 

 

 

עונת הרחצה בבריכה – קיץ 2025

                                       נפתחה עונת הרחצה בבריכה לקיץ 2025 ב- 16.5 יום שישי

                                        למחרת שבת,  היום החם של חודש מאי 43 מעלות

 

 


 

 שבועות תשפ"ה




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





עלון משמר הנגב מס' 2250

        מה בעלון מה היא תעודת ביטוח לשלטון מרושע משני צדי הגבול? השארת עוד "פיקדון" של חטופים להמשך שליטה בצד המערבי של הגבו...