יום ראשון, 21 באפריל 2024

עלון משמר הנגב מס' 2222



 

 

 


  

 מה בעלון

כל עוד החטופים שם, גם אנחנו לא נצא לחירות

הדאגה העמוקה לשלומם של כל מי שעדיין בשבי בעזה ממשיכה לכרסם בלבבות. מאמרים רבים מסתיימים בתקווה לחזרתם בידיעה שמי שאמון על הדאגה הזאת אינו מתאמץ כלל שהדבר יתקיים.

נהוג בפסח להשאיר דלת פתוחה לאליהו הנביא שאחת מזהויותיו היא עשיית נס ומכינים כיסא עבורו. ניסים לא קורים, הכיסא הריק יהיה לכל מי שיש לו שם ופנים מהחטופים מזה כמעט  200 ימים.

לפסח מצמידים שמות תואר: חג החירות, חג האביב, עושים סדר. השנה לחירות יש משמעות קונקרטית ל- 133 אנשים -  נשים, גברים, ילדים היא לא מתקיימת וגם למי שאינו בשבי חש את המחנק שהשנה וחצי האחרונות העטו עלינו. אנחנו רוצים לקוות שתהיה חזרה של האנשים החטופים שיהיה שיקום לקהילות שנהרסו שהצמיחה תהיה מלאה ומהאפר יצמחו חיים.

בפתח העלון פרולוג של המשור ישראל נטע, חבר בארי – החיטה צומחת שוב. יו"ר הקיבוץ – אסף רוט מברך ומסכם תקופה, ועד האגודה מברך, תומר רכטמן המנהל העסקי סוקר עשייה ומברך.

לקראת פסח: התקיים אחר צוהריים של ניקיון בחצר – כותב: משה עמר, לקראת פסח "הבית החם" סייר בשדות ונהנה לשמוע מיניב בלושטיין הסברים מרחיבי ידע.

נשיא המדינה הוקיר בטקס את משפחות החטופים שנהרגו מאש כוחותינו בשוגג, משפחת שמריז וחברנו יואל אשל הוזמנו לקבל את ההוקרה

ב"בית החם"  שמעו הסבר על שר"פ והכירו את חניתה מנהלת הרווחה והבריאות החדשה

משק החי שלנו, ראשיתו באמצע שנות ה- 50 של המאה הקודמת. מספר את זיכרונותיו פנחס גולן ז"ל

בעוד כשבועיים מגיע  מועדו של יום הזיכרון לשואה ולגבורה וגם הפגישות בסלון להקשיב לסיפורם של האנשים שחוו אותה או לדור השני מספר את סיפור שורדי השואה במשפחתם.

ופרוטוקול מועצת חינוך

 

תמונת השער: פריחת הרימון "ניצנים נראו בארץ.." מסימני האביב בארצנו

 

החיטה צומחת שוב – ישראל נטע

ברכה לפסח – אסף רוט, יו"ר הקיבוץ

ברכת ועד האגודה

חג הפסח – תומר רכטמן

יום ניקיון – משה עמר

סיור בשדות לקראת פסח

משולחנה של אליסיה

הצבעה בקלפי 18.4.24 – 21.4.24 שיוך דירות 3 הצבעות

משפחת שמריז ויואל אשל בבית הנשיא

שר"פ  -  הסבר ב"בית החם"

ראשיתו של משק חי וגינה קהילתית (כשעוד לא קראו לקיבוץ קהילה) מזיכרונותיו של פנחס גולן ז"ל

ארכיון- קטע מעלון כפר הנשיא

פרוטוקול מועצת חינוך מ- 7.4.2024  רשמה: אופיר כהני

ברכות לחן ובני גומפל להולדת הבן

ברכות לאתי ודיויד לוי להולדת הנכד

נר זיכרון אפריל 20.4 – 29.4

זיכרון בסלון תשפ"ד

טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ד

פסח תשפ"ד עם הכיסא הריק לחטופים

 

 

החיטה צומחת שוב

ישראל נטע

פרולוג,

החיטה צומחת שוב, ברור, כלומר רוב

החלקות כבר נצהבות להן, אולי הזנים

האפילים עוד ירוקים משהו, ירד כל-כך

מעט גשם השנה. עין השמים יבשה, השמים

אדישים, כלומר, מטפורית, שלא תטעי בי,

כאילו השמים אדישים. ואצלנו

דמעות, אולי זה האדר ב' שנחת עלינו

והבוהיניות לא שמו לב ופרחו הרבה לפני

פסח.

באמצע החורבות של גן אמנון פורחת

הבוהיניה, הריח מטריף רק נירית

ויאיר

הגיבורים שרדו לספר. החיטה מצהיבה

באמצע מרץ, אפילו החרציות מתכופפות

כבר.

החיטה צומחת שוב, ברור. עכשיו הלא-

מאמינים קוצרים לתחמיץ, או לשחת. לא

מאמינים שעין השמים תמלא את הגרעינים.

ריח השחת מטריף

 

ישראל נטע, משורר, חבר בארי   פורסם ב- 29.3.2024  ב"הארץ"  ב"ספרות ותרבות"

 


 

חברי משמר הנגב היקרים,

 אביב שנת 2024 מגיע, פסח בפתח, מציאות ישראל השתנתה ללא הכר באותה שבת ארורה של שמחת תורה ב 07 לאוקטובר, חג החירות נראה רחוק מתמיד.

לצערי, גם עת כתיבת שורות אלו, כחצי שנה לאחר אותה שבת, עדיין נמצאים בשבי 133 חטופים ישראלים.

 הדעת, הלב והנפש לא מצליחים להכיל את גודל האירוע והמחדל. מדינת ישראל פרצה במלחמה שערה על ארגוני הטרור בצפון ובמערב. ישראל במלחמה!

הלב נמצא בכל רגע עם בני משפחה, חברים ועם ישראל שמשרת בצבא, בכוחות הביטחון, בעשיה ישראלית רבה מאד.

אאחל לנו ולבית ישראל שננצח במלחמה שנכפתה עלינו, שיחזרו שבויינו הביתה מיד! שנמשיך לחבק בצניעות וענווה את הפצועים הרבים ומשפחות חללינו.

 

וכך - בתוך המציאות המורכבות מסביבנו אנו מנסים לשמר ולקדם שגרה והתפתחות בבית ובקהילה.

הימים ימים משמעותיים, לאחר תהליך שהחל לפני כ 20 שנה - אנו בשלביו האחרונים של שיוך הקרקעות לחברי הקיבוץ ויורשיהם.

השלמת מהלך זה מחייב אותנו לבחינה מחודשת ורעננה של משמעויות שונות בקיבוץ, אור לכך החליטה ההנהלה כחלק מתוכניותיה לשנת העבודה הזו לצאת לתהליך של בחינת המשמעויות של החברות בקיבוץ, להניח יסודות קהילתיים עדכניים שיאפשרו קבלתן של החלטות רבות הנדרשות להילקח לאור השלמת התהליך המוזכר.

במקביל, צוות ההנהלה שוקד במרץ על תוכניות העבודה 2024 (שאושרו בקלפי בתחילת השנה) והשיוך הוא רק אחד מהן - אנו בעשייה רבה, מבוססת אמון הדדי עם ועד האגודה הקהילתית מתוך ראייה שאנו בשעת רצון וזו הזדמנות מצוינת לבחון גם אפשרויות שונות של הרחבת העבודה המשותפת של גופים אלו לרווחת האוכלוסייה הרב דורית ההטרוגנית של משמר הנגב במטרה לבסס עוד והרחיב יותר את שגשוגה הכלכלי והקהילתי של קהילת משמר הנגב כולה. אנו בוחנים החלטות ונהלים ומרעננים את הדברים הנדרשים רענון והכל כמקשה רחבה אחת הרואה את השיוך כנקודת שיא קהילתית מחד 

צפויה לנו שנה קהילתית רווית החלטות, חלקן משנות סדרי בראשית, משוכנע אני ביכולתה של ההנהלה החברתית והכלכלית של הקיבוץ להניע את המהלכים הנדרשים, מורכבים ככל שיהיו וזאת במטרה להניח יסודות מצוינים לשנים לבוא, יסודות שיאפשרו לבית משמר הנגב לבנות את הקומה הקהילתית הבאה בהמשך בנייתו של משמר הנגב

 

הזדמנות לומר תודה רבה לשותפים לדרך בהנהלות השונות ונושאי התפקיד הרבים, וכן לחברי הועדות השונות העושים המון לטובת כולנו.

בתקווה לימים טובים

חג פסח שמח

אסף רוט יו"ר הקיבוץ

 

קהילה יקרה,


עם חג האביב המתרגש עלינו לטובה,

מתחדדת אצל כולנו התחושה שההיסטוריה חוזרת על עצמה, שוב אנחנו מוצאים את עצמנו נלחמים למען ביטחוננו ועצמאותנו, על החירות והגאווה להיות עם חופשי בארצנו.

התמודדנו מול אתגרים רבים בתקופה האחרונה, כמדינה, כעם וכקהילה.

כאבנו את כאבן של קהילות העוטף והשתתפנו בצערם הפרטי של חברינו לקהילה, דאגנו לביטחון ילדינו ועודנו חוששים לגבי הצלקות שיוותרו.

ועם כל זאת, דווקא ברגעי המשבר התגלתה קהילת משמר הנגב במלוא תפארתה, בן רגע אחד הושמו כל המחלוקות בצד, חברי /חברות הקהילה התאחדו והתגייסו לגודל השעה, ובתוך כל החושך הנורא, צמח בתוכנו מפעל התנדבותי עצום למען תושבי העוטף, כוחות הביטחון והקהילה.

הנוער המופלא שהתגייס למען הוותיקים, המשפחות המבשלות, הכובסים החרוצים, וענפי השירות שפעלו על אף ולמרות כל האילוצים.

תחושת שייכות וגאווה להיות חלק מהקהילה הציפה את השבילים, ובכולנו התקווה שזו לא תתפוגג עם הימים.

בהזדמנות זו נבקש להודות לכל בעלי התפקידים שפעלו ופועלים מתוך תחושת מחויבות ואחריות, לכל המתנדבים והמתנדבות שללא היסוס נרתמו לכל משימה ולאליסיה מנהלת הקהילה הנהדרת שמנצחת על כל האופרציה ביד רמה.

נסיים בתפילה ותקווה שכל החטופים ישובו במהרה, שכוחות הביטחון יצלחו את משימתם בשלום ושיהיה לכולנו חג חירות שמח!!!

                                                                                          

 

     ועד האגודה – משמר הנגב

 

 





חג הפסח

האביב אט אט מסתיים ופסח הגיע. מעל לחצי שנה עברה מ 7 באוקטובר ואנו עדיין במציאות של שגרת מלחמה והדי הפגזים רועמים עד אלינו בלילה. בתקופות אחרות במועד זה אנו חוגגים את חג החירות ומסבים לסדר בחיק המשפחה, אך השנה קשה לחגוג בעוד החטופים עדין בשבי והשכול עוטף את כולנו. חרות הייתה עד לא מזמן מילה מובנת מאליה והיום כולנו משתוקקים ומייחלים לה. תקופה זו חייבה את כולנו להתמודדות יום יומית לא פשוטה עם אתגרי חרום וניסיון להמשיך לקיים ולפתח את המשק והקהילה. נוכחנו לדעת כי הקיבוץ והקהילה בנויים על חוסן וזאת הודות לאנשים שחיים פה, למתנדבים, למנהלים והעובדים הפועלים תוך מחויבות לעשייה וטובת המקום.

בתוך המציאות הזו בנינו תוכניות עבודה והצבנו מטרות ויעדים אותם אנו מנסים להשיג. הדי המלחמה השפיעו על חלק מהפעילויות ברבעון האחרון של 23 ולתוך שנת 24. במגזר העסקי אנו עמלים להשלים את עריכת הדוחות הכספיים ועסוקים בסיכומים לשנה שחלפה ומבט קדימה.

ב'שיקמה' סגרנו את השנה שחלפה, טובה יותר מקודמתה, העדר גשמים השנה  הביאו אותנו לשנת בצורת. מטעי הרימונים והחוחובה הביאו תוצאות טובות, והשנה מתוכנן להגדיל את מטע האבוקדו.

בתחום האגרו וולטאי אנו לקראת סגירת הסכמים והצפי כי בעוד כשלוש שנים מהפכת האנרגיה הירוקה תביא  את שדותינו לשדות המייצרים מזון וגם אנרגיה.     

ברפת הגענו להישגים משמעותיים והרפת עומדת בשורה אחת עם הרפתות המובילות בענף, וזאת על אף מחלת הברוזלזיוס איתה אנו מתמודדים. בשנה זו נחל לבנות את מרכז המזון שיאפשר לנו לייצר באופן עצמי את המזון לפרות ומיועד להגדיל את הרווחים ואיכות המזון. בנגב אקולוגיה התוצאות היו יותר טובות משנה שעברה, והחברה בוחנת אפיקי צמיחה חדשים. פוליביד סוגרת שנתיים לא טובות עם הפסדים גדולים ובגופי הניהול אנו מקיימים דיונים כיצד להיחלץ מהמשבר המתמשך.

קולחי משמר הינה אגודה חדשה שהקמנו שמרכזת את פעילות הקולחין ממט"ש רהט איתה אנו משקים את שדותינו. בימים אלה אנו נמצאים בשלבי קבלת היתר להקמת מאגר חדש (נוסף) בכדי להכיל את כמויות הקולחין הגדלות מסביבה. לפעילות זו תיווסף מערכת סולארית צפה ואגירה אנרגיה.

במחלק החשמל (חברת החשמל הפנימית שלנו) השלמנו תוכנית אב שתיתן מענה לשנים קדימה. עמדות הטעינה כבר נמצאות בשימוש, ובימים אלו אנחנו בוחנים דרכים להגדלת כושר היצור של החשמל ביזום פרויקטים נוספים.

תשתיות: לאחר הפסח אנו מקדמים הריסת חלק מהלולים הישנים שאין להם היתרים, ונותיר שני לולים הצמודים ל"בוסתן הלול" לפעילות עתידית. מצב הכבישים מצריך שיפוץ ותחזוקה ואנו עתידים במהלך הקיץ לחדש את כביש הכניסה מהשער עד למזלג פוליביד, ובמקביל מקדמים תוכניות מתוך מטרה בשנה הבאה להשלים את שיפוץ הכביש הפנימי (משק חי-חשמלייה ומכיכר הפרחים עד לשכונת הבנים). עבודות פיתוח התשתיות לשכונת ה 70 – פעימה ב' אמורות להסתיים בקיץ ואם סיומן יחל שלב בניית הבתים על ידי המשפחות הנקלטות החדשות.

במערך הכספים אנו נערכים לביצוע התשלומים הצפויים לרשות מקרקעי ישראל לצורך היווני המגרשים בחלק העסקי ובשטח המגורים. סכומים אלו מהווים אתגר גדול ועל כן גיבשנו תוכנית תזרימית ל 5 שנים הקרובות בהנהלה הכלכלית. שאיפתנו במהלך החציון להציג אותה לציבור. התאמנו את התקציב להגדלת הפנסיה והשמירה על מסגרות הערבות ההדדית.

בתחום התקשורת השלמנו את המודל החדש לרשת הכבלים אותו הצגנו לציבור, לצערנו בעקבות אילוצים נעשית דחייה והמועד המתוכנן הינו בחודש יוני. מידע מסודר יצא בהקדם.

שיוך דירות בסופ"ש קיימנו הצבעה לאישור העדכונים בהחלטות. כרגע טרם נמסר לנו מתי אמור להתחיל תהליך השמאות של המגרשים. בהמשך למפגשי ההסברה חשוב להדגיש כי אין צורך בזה הרגע להתחיל להעביר כספים ואנו צופים כי מהלך זה עתיד להתרחש לקראת סוף השנה, אך שוב להדגיש כי נדרשת הערכות של כל בית אב.

בשעה שכל יום אנו מתעוררים למציאות משתנה ולא ברור כיצד יוביל יום, חשוב להוקיר את היש ולפעול לשמר את הקיים. אנו פועלים בכובד ראש בכדי להבטיח שבית קיבוץ משמר הנגב וקהילתנו ימשיכו להיות עוגן יציב ובטוח לחבריו ותושביו, וקיבוצנו ימשיך לשגשג ולהתפתח.

מאחל כי חצי הכוס הריקה השנה תתמלא, שנצליח להשיג את הביטחון שכולנו אליו מייחלים, שהחטופים יחזרו אל בתיהם ושנצליח להמשיך לצמוח ולהתפתח.

 

תומר רכטמן

  

 

 

  יום ניקיון

השנה לקחו תחת חסותם את פעילות הניקיון המתקיימת כמעט מדי שנה סמוך לפסח, אסתר גולן, יוחאי אלון, משה עמר. במודעה שפורסמה לקיום הפעילות בשבת 13.4  במען לשאלות רשומה אסתר גולן.

על אף שמספר התושבים שנענו לפעילות חשובה זו היה מועט, לא התמעטה חשיבותה לקיומה. מספר משפחות ואף חברים יותר מבוגרים הגיעו לקחו שקיות ואספו מספר שקי אשפה שהיתה מפוזרת בעיקר סביב הבריכה (יש לזכור ש'זר מעדנים' מקיים אירועים ואחראי גם על הניקיון אינו ממלא אותה ואינו מנקה את הסביבה). גם סביב מבנה חדר האוכל  והכולבו  ותחנת ההסעה נאספות לא מעט עטיפות חטיפים ובקבוקים.

היה כמובן עדיף במקום לקיים את הפעילות הזאת פעם בשנה לבחון מהי הדרך המתאימה להטמיע את חשיבות ניקיון החצר ע"י כל האוכלוסייה- ילדים, נערים, מבוגרים. לתודעה יש פה מקום נכבד. מי יכול להציע מסלול לדבר החשוב הזה?

אסתר גולן קיבלה את מי שהגיע לרחבת חדר האוכל עם כוס מיץ תפוזים סחוט תרומתו של 'מיציק' הלא הוא איציק בונים.

בתקווה לחצר נקייה לקראת חג הפסח ולא נשכח גם את מי שמצפים שחג הפסח יהיה גם חג חירותם מן השבי 133 חטופים שכולנו מצפים להם.

משה עמר





 

סיור בשדות לקראת פסח

"הבית החם" יצא לסיור

יניב בלושטיין הפלאח הוותיק הוציא את "הבית החם" לסיור אביב ודבריו הראשונים היו על מצב השדות בעקבות הגשם הדל שירד השנה ומצב הרוח בעקבות אסון סוף סוכות- שמחת תורה ב- 7 באוקטובר. הנסיעה היתה היישר לשדות 'שקמה' בבית קמה שם מרבית השטחים והגידולים המתפתחים עכשיו.

שטח רוזמרין אורגני שנקצר. שטח רוזמרין שמצפה לקציר. תוחלת חייו של צמח הרוזמרין המגודל לתעשייה הוא 6 שנים. עד כה הוא גודל עבור מפעל התבלינים בשדה אליהו בבית שאן. המפעל נמכר לבעלים פרטיים שפחות מתעניין בגידול ויותר בשורת הרווח לכן יש ספקות להמשך גידולו ב'שקמה'. גידול נוסף הנמצא כבר בפריחה הוא חימצה  (חומוס). לידו שטח של שעורה שנקצרה לשחת וראינו איך יוצרים גלים – וואלים בעזרת מגוב, ומכבש עובר וכובש אותם לחבילות חציר. הרפתנים שמקבלים את החציר הזה להאבסת פרות מעדיפים לראות אותן בצבע ירקרק אלא שהשנה הכול יבש מוקדם מהרגיל. למרות שהערך התזונתי אינו נפגם.

·         שדות החיטה המושקית הם מהגדולים  בארץ 11 אלף. אך יש חלקות אותן לא משקים והם מהווים מודל לשנת בצורת.

שטח תפ"א ב'שקמה' היה אמור השנה להיות 2700 דונם. עקב המלחמה והמחסור השטח שנזרע כמעט הוכפל ל- 5000 תפ"א המגודלים בשתי עונות בשנה סתיו ואביב. הוצאת תפ"א הסתווים הסתיימה ואלה של האביב יתחילו בעוד שבועיים.

גידול נוסף הוא בצל בעקבות מחירו בשוק ועתידים גם לזרוע גזר.

הוחלט השנה לא לגדל כותנה. מחירי הכותנה הרגילה נמוכים והכותנה של העונה שעברה שהשקיעו בה כדי שתהיה אורגנית נפסלה במנפטה כאורגנית כך שהתוצאה היתה נמוכה מן הצפוי.

גם שטחי החוחובה הגדולים באזור בית קמה סמוך לכביש 6 מהווים נדבך חשוב בגידולי 'שקמה'. המטע הצעיר של הרימונים ייתן פרי באוגוסט ומקדים את הנבת הפרי בחלקה הוותיקה. מעבר לשטח האבוקדו יש שדה של חיטה וכשהחלקה תיקצר בקרוב לגרעינים, נעבד חלקה זו לנטיעת אבוקדו חדש,  על שטח של 300  דונם ויגדיל משמעותית את חלקת האבוקדו.

עקב שנה שחונה זו, קצרנו תחמיצים ושחתות רבות (חציר), נשאר לקצור לגרעינים רק 8500 דונם חיטה ושעורה!

  

מזג האוויר הנעים, בעיקר לעומת יומיים לפני כן, הנעים את הסיור יחד עם ההסברים המעניינים ומוסיפים ידע על הנעשה בשטחי הפלחה והשלחין של 'שקמה'- גידולי שדה משמר הנגב בית קמה.

נשתדל בשנה הבאה לצאת מוקדם  יותר באביב, כדי לראות יותר ירוק בעיניים, וגם נשקיע בגשם רב יותר, שיהיה שמח יותר לכולנו!!

תודה ליניב!

 מכבש לחבילות חציר


יניב מסביר את עבודת המכבש 


 

 

 


משולחנה של אליסיה

תושבי משמר הנגב היקרים, אני מאחלת חג אביב שמח, עד כמה שאפשר, בימים אלו שעדיין נלחמים על ביטחוננו. אני מאחלת לכולנו שכל חיילינו והמילואימניקים שלנו יחזרו בריאים ושלמים ולכל מי שבעורף הרבה כוח ואורך רוח. מי ייתן והחטופים והחטופות יישבו איתנו בשולחן החג, ביחד עם כל עם ישראל.

להלן מספר עדכונים לגבי ענפי השירות במשמר הנגב:

חדר אוכל וכולבולית

ענף זה מנוהל על ידי רחל מולכו ונותן שירות לכלל האוכלוסייה.

ספק המזון  הוא "קייטרינג אור הנר".

לאחרונה נקבעה פגישה עם יועצת תזונה ביחד עם מנהלי החינוך, אופיר כהני יו"ר מועצת חינוך ורחל מולכו מנהלת ענף המזון, בכדי להתאים את התפריט לילדים.

הכולבולית פתוחה 7 ימים בשבוע.

בהזדמנות זו נאמר תודה גדולה על כך שבחודשים אוקטובר ונובמבר 2023, הצוות נתן מענה לכל הצרכים ונענה לכל פנייה, גם במציאות המורכבת.

בחדר האוכל יש 180 סועדים: 40 חברים ו- 140 ילדים.

מכבסה

ענף זה מנוהל ע"י עדי כספי ויחד איתה עובדת טלילה לוי.

המכבסה נותנת שירות לחברים, לתושבים וללקוחות חיצוניים. בזמן המלחמה המכבסה נתנה שירות לחיילים ששהו פה ומבחוץ. הרבה מתנדבים באו לעזור. 

הפעלת המכבסה נמצאת על שולחן הדיונים מדי שנה, זאת מאחר וכמות המשתמשים בה לא מספקת לאחזקתה, עם שטח המבנים הגדול עליו משולמת ארנונה.

בשנים 2023 ו- 2024 הייתה העלאת מחירי השימוש עקב עליית מחירי החומרים, החשמל, המים והגז. לקראת שנת 2025 נצטרך לדון שוב. נכון להיום יש כ- 40 וותיקים המביעים רצון להמשיך לקבל  שירותי כביסה ויש לדאוג לפתרון אם יוחלט לסגור את המכבסה.

רכב

ענף זה מנוהל ע"י סיגל שלו.

הענף מחולק ל- 2 מחלקות. רכבים לשימוש עליהם משלמים על ק"מ וזמן (יש 2 רכבים) ורכב הסעות המשמש את החברים והתושבים לבאר שבע, נותן שירות למרפאה והסעות עובדים לחינוך. גם ענף זה נבדק מדי שנה, עלות- מחיר, שנגבה מהמשתמשים. כיוון שאנחנו רחוקים מהעיר הענף נותן מענה למי שזקוק להגיע לבית החולים ולקופת חולים.

 תקשורת ואינטרנט

הענף מנוהל ע"י מנהל יעקב רכטמן. הענף נותן מענה לכבלים, תקשורת טלפון קווי, אתר אינטרנט וטלפונים ניידים. לאחרונה נבדקה לאפשר לחברים התחברות ישירה לחברת "הוט" או חברות אחרות, כאשר החבילה החדשה לא דרך הקיבוץ. הנושא הוצג לציבור ולקראת ביצוע.

חשמליה

ענף זה מנוהל ע"י יניב כהן. הענף נותן שירות לכל האוכלוסייה. כמו כן, אחראי על מתח גבוה וחשמלאי ראשי של מ.ח.ה (מחלק חשמל היסטורי).

בנין ואחזקה

עוזי גל מסיים בימים אלו את עבודתו באחזקה ובניין. בהזדמנות זו נודה מקרב לב על השירות והמענה שנתן לחברים ולענפים ונאחל לו הצלחה בהמשך הדרך.

לתיקוני אחזקה ניתן לפנות להידי מילר, לעדי (דודלי) גבאי.

גז

מיכאל רפפורט אחראי על תחום הזמנת גז. מיכאל מבצע תיקונים קטנים לחברים שפונים אליו.

 

לכול המנהלים והעובדים בענפי השירות תודה גדולה ויישר כח .

 

 

 

הצבעה בקלפי

מיום חמישי 18.4.24 עד יום ראשון 21.4.24

נושא: אישור תקנון הדירות (תוכנית רישום דירות לחברים בקיבוץ משמר הנגב) והסכם חכירת המשנה המהווה נספח לו.

בעד – 152   % מהמצביעים – 88.89

נגד – 19      % מצביעים – 11.11

מצביעים 171 בעלי זכות הצבעה: 286 % הצבעה: 59.79

 נושא: ביטול "הסדר מימון לרכישת מגרשים כחלק מיישום השיוך לפי חלופת האגודה"

בעד – 135  % מהמצביעים – 80.36

נגד – 33 % מהמצביעים – 19.64

מצביעים 171 בעלי זכות הצבעה: 286 % הצבעה: 58.74

 נושא: אישור "הצעת החלטה – היערכות להשלמת השיוך"

בעד – 148  % מהמצביעים – 88.1

נגד – 20  % מהמצביעים – 11.9

מצביעים 168 בעלי זכות הצבעה: 286 % הצבעה 58.74

 


משפחת שמריז ויואל אשל בבית הנשיא

ביום ב' 15.4.2024 ארבעה חודשים בדיוק מאז זוהו שלושה חטופים כמחבלים ונורו ע"י חיילי צה"ל וכך נגוזה התקווה שאלון שמריז נכדו של יואל אשל, בנם של דקלה ואבי שמריז יחזור יחד עם חבריו לבריחה סאמר טלאלקה ויותם חיים לחיק משפחותיהם. תחילה הוגדר אלון שמריז כהרוג שגופתו לא נמצאה, לאחר בדיקות המשפחה קיבלה הודעה שהוא חי ושבוי בעזה. והתקווה לפגוש אותו,  נגדעה באבחת יריה.

נשיא המדינה ורעייתו  מיכל ביקרו את משפחת שמריז בשפיים לאחר הטרגדיה הקשה וביום שני שעבר התקיים טקס הוקרה והכרה במשפחות ההרוגים.

הטקס החשוב הזה אליו הוזמן יואל כסבו של אלון זכרו לברכה יחד עם כל המשפחה היה בעל ערך רגשי בו ההורים קיבלו תעודת הוקרה אישית ותחריט עץ של דמויות שלושת החטופים שנהרגו.

מדברי הנשיא: "שלושה ישראלים אמיצי לב שברית גורל נכרתה ביניהם, עת נפלו מאש כוחותינו כשניסו להציל את עצמם מידם הרצחנית של שוביהם. בנחישות ותושייה, ובערבות הדדית יוצאת דופן הם יצאו למסע הצלה-חילוץ עצמי הרואי מגיא צלמוות כנגד כל הסיכויים;  מסע שנגמר באופן טרגי ואיום כל כך עם מותם בשדה הקרב. "אהבה מקודשת בדם"

"בנות ובני משפחות שמריז, טלאלקה וחיים האהובים: עברתם טלטלות נפש עזות כל כך עברתם לילות ארוכים של חרדה ודאגה לשלומם של הבנים, ימי חסרי נשימה, מלאי תפילה ותקווה ואחריהם ימי שבר ומשבר, זעזוע ואבל נורא כשנודע אסון מותם, כשנגוזו התקוות לשוב לראותם. צריך תעצומות נפש אדירות כדי לעבור את כל זה. מול ההתמודדות שלכם האמיצה כל כך, ברור לכולנו מהיכן קיבלו יותם, אלון וסאמר, את גבורתם הבלתי נתפסת, ומהיכן ינקו כוח"

 

 

 דקלה ואבי שמריז מקבלים תעודת הוקרה מהנשיא יצחק הרצוג

משפחת שמריז ויואל אשל

 


שר"פ

הסברים "בבית החם" והצגת מנהלת הרווחה החדשה – חניתה והשתתפות אליסיה

השירות הרפואי הפרטי – שר"פ מלווה את חברי הקיבוץ מספר שנים.  170 חברים מנויים ומקבלים את שירותיו ועד כה התשלום לחודש היה 10 ₪ לאדם, 20 ₪ לזוג.

ב- 12.4.2024 יום שישי הגיעו חניתה כהן מרכזת הרווחה והבריאות היישובי במשמר הנגב ואליסיה, מנהלת הקהילה והאגודה להסביר את מהות השירות ואת הדרישה של השירות הזה להעלות מחירי המנוי לאדם.

חניתה שזה לה כחודש מכניסתה לתפקיד גם הציגה עצמה: "אני גרה בישוב הקהילתי אליאב ליד בית גוברין 5 ילדים, מיילדת במקצועי ואין לי עבר קיבוצי מלבד השם חניתה. סיירתי בקיבוץ על מנת להכיר את המבנים והאנשים. התפקיד מחולק ל- 2 באחד יש לוודא שתהיה דאגה לבריאות ורווחה לתושבים כמו שירות שר"פ ודבר שני שתהיה תקשורת משותפת.

אליסיה הוסיפה להסבר המבנה הארגוני של הרווחה והבריאות את מיקומם של בעלי התפקיד: חניתה עומדת בראש ועדת רווחה ובריאות טליה גבאי עוסקת כעת מלבד סיעוד גם באנשים שיוצאים לפנסיה ובמכלול הגיל ה- 3. נבנה כעת מנגנון איך להתנהל עם שכבת הגיל ה- 3 . זרוע שנייה היא המרפאה הנותנת שירות 5 ימים בשבוע  ושר"פ אמור לתת מענה לימים והשעות בהן המרפאה סגורה.

במכלול הרווחה קיים נושא מיצוי זכויות של התושבים אותו מנהל לואיס ברקן, צוות אבלות  - אסתר בורנשטיין מלווה את המשפחה האבלה, בית הקברות מצריך רישיון קבורה שלא חודש וזה מה שעמד על הפרק בחודשים האחרונים והצלחנו להשיגו ואחד התנאים היה לסלול כביש גישה לבית הקברות. אגף נוסף במכלול הוא בעלי צרכים מיוחדים והקשר עם המשפחות. כל זה באחריותה של חניתה.

 לשאלה על ארוחה לפסח- קייטרינג אור הנר לא יספק ארוחות בפסח.

 התועלת במנוי בשר"פ היא במענה שהשירות נותן. השירות הוא כלל ארצי ואפשר לקבלו גם כשלא נמצאים בקיבוץ. במוקד יש רופא בכיר 24/7 , מקבלים הזנקת אמבולנס במצבי חירום רפואיים, מקבלים טופס הפנייה למיון, מקבלים ביקורי בית של רופא /צוות רפואי זה כרוך בתשלום 35 ₪ . מוקד לילה מהווה מיון קידמי לבית חולים  וחוסך זמן המתנה לרופא הטיפול מהיר אך כרוך בהשתתפות עצמית והמנוי יזוכה עד לתקרה של 50 ₪  קבלת מרשם לתרופות דחופות. שר"פ נותן גם מענה במצבי חירום שאינם רפואיים. שר"פ אינו מחליף שירותי קופת חולים כמו חבישה, בדיקות דם, צילומי חזה וריאות, איזון לחץ דם, פתרון לבעיות נשימה כרוניות ושירות של אחות וגם לא נותן שירות של רופאים מומחים ויש לפנות לאחר מכן לקופת חולים כדי להשלים טיפול.

עד כה השירות היה לחברי הקיבוץ המטרה כעת לפתוח אותו לכלל התושבים. כמות גדולה של אנשים שירשמו לשירות תאפשר מו"מ איתו על מחירי המנוי. כרגע הדרישה היא להעלות אותו ב- 5 ₪ לאדם.

לוותיקים הזקוקים ללחצן מצוקה ניתן להשיגו דרך המועצה האזורית בעלות מופחתת של 25 ₪ לחודש שזה הוזלה משמעותית מהמחירים ששולמו עד כה.      

 חניתה , מנהלת הבריאות והרווחה

אליסיה, מנהלת האגודה והקהילה





ראשיתו של משק חי

וגינה קהילתית כשעוד לא קראו לקיבוץ קהילה

פנחס גולן סיפר את סיפור חייו. הריאיון תומלל ונמצא בארכיון וכך הוא מספר:

 

..."אחרי גן-הירק הלכתי לעבודה עם הילדים. עשינו משק -חי קטן, ואני הייתי אחראי לעבודת הילדים, זה לא משק ילדים, אלא עבודת הילדים.

במשק-חי היו כמה עזים ואולי גם חמור וכמה עופות, וזה היה באותו מקום כמו היום. זה לא כל כך העסיק אותי, זה היה מעט, ממש מעט. הילדים טיפלו בזה ואני הדרכתי אותם. אולי היו כמה כבשים ואולי מבכירה. ערוגות של ירקות היו אבל לא שם, אני לא זוכר מתי התחלתי, קיבלנו שטח ע"י השטח הגדול שעובד ע"י המשק. אני עשיתי את זה עם הילדים. עשינו ירקות לבית. אתה מבין, השלחין מתפתח, מתחילים לעשות כמויות של תפ"א כמויות של ירקות אחרים כדאיים. המטעים מתחילים לצמוח, וזה דורש הרבה עבודה, אז מפסיקים לעשות עגבניות לא עושים מלפפונים לא פלפל לא שום דבר לבית, ואז אני עשיתי שטח עם הילדים ועשינו כל הירקות בשביל הבית. זה היה קשה מאד, כי הקושי היה לכוון עונות וכמויות, או שיש לך חוסר או שיש לך עודף ואתה לא יודע מה לעשות עם העודף. כמו ששלמה כרמל נסע עם ארגזים לבאר שבע כדי למכור, כך גם אנחנו היינו צריכים לעשות עם העודף כדי לא לזרוק או להיפך היה חסר. עשינו כרובית וכרוב, פלפל ופטרוזיליה שמיר, כל הדברים שהשלחין לא יכלו לגדל. עבדתי עם הילדים ונוסף לזה הייתי אחראי לעבודת הילדים בשלחין. כי מישהו היה צריך לעבוד איתם.

הייתי יוצא איתם לעבוד בעישוב סלק, בדילול סלק בדילול כותנה בעישוב כותנה. אלה היו עבודות קשות מאד, היינו עובדים, עשינו שורה של קילומטר והיינו נחים. היו תמריצים כדי שהחבר'ה יעבדו, ארטיק, או תחרויות או כל דבר אחר והיה צריך להשגיח שיעשו עבודה טובה ואני לא היית משגיח הייתי עובד בדיוק כמוהם, כדי למשוך אותם קדימה. ובאמת כשעשיתי את זה הם עבדו. אחר כך זה נגמר. אחרי אף אחד לא רצה לקחת את זה. אז זהו, היה גם משק ילדים ועבודת הילדים וגן ירק."   

-          השנים 1956-7

 

  

 

ארכיון

הקטע הבא הועתק מעלון כפר הנשיא ומתאים בכללותו גם לנו במשמר הנגב

לאחדים – מערת האוצרות של עלי באבא

לאחרים – ניירת עבשה ופריטים משעממים

לאחדים – מקום לברר בו עובדות כשיש  מחלוקת ושאלות

לאחרים – מקום עם אוסף בדיחות, איזה שטויות  עשו  כאן פעם...

לאחדים – הכל  בו חשוב, הכל מענין

לאחרים – רק כשמחפשים החלטה, נוהל או חוזה, נתוני אוכלוסייה, תמונת ועוד

לאחדים – ליבו הפועם, מרכז המורשת של הקיבוץ

 לאחרים – איפה זה בכלל?

לאחדים – עם שאינו זוכר (ולומד ומכבד) את עברו, ההווה של דל,  ועתידו לוט  בערפל (ותודה ליגאל אלון)

לאחרים – את מי זה מעניין מה היה פה פעם?

לאחדים – מה אני יכול להוסיף בעצמי לארכיון האינטרנטי "סיפור מקומי"  אוסיף מה שחשוב בעיניי שיישמר לדורות הבאים

לאחרים – רוצה אך אין לי מושג  איך מוסיפים תמונה, סיפור או הערות

 

גם לנו היה פרויקט "סיפור מקומי" שהוקם בעזרת שתי יזמיות הן קוראות לו "סיפור מקומי" והציעו אותו לכל יישוב או רשות מקומית. הפרויקט הוקם כאחד מהפרויקטים של חג ה- 70 של משמר הנגב. הוכנסו חומרים מראשית הקמת היישוב עד שנות ה- 90 ומאחר ולא היה מי שימשיך את המיזם הוא הופסק וכיום יש לנו רק "סיפור מקומי" – נקודות ציון בתולדות משמר הנגב בבית מורשת. את הגרפיקה שלו יצרה רינה פיינשטיין נחמיה עפ"י חומר שקיבלה מהארכיון שלנו.

  

 

 

  

פרוטוקול מועצת חינוך

תאריך הישיבה: יום ראשון, 7.4.2024 , מזכירות הקיבוץ

חברי מועצה נוכחים: אופיר כהני (יו"ר), שרון ענבר, רתם גליקי, לינה פרנס וענת ליכטר פלד

מוזמנים קבועים: דקלה יסעור (מנהלת גיל הרך), שמואל קפלוטו (מנהל נוער), סיגל שלו (נציגת ועד האגודה)

חסרים: אילן גוטקין (מנהל חינוך חברתי), תמר שלח עמר, רותי שיינפלד

 על סדר היום:

1 . סיכום קצר – מפגש ראשון עיצוב החינוך החברתי (א'-י"ב)

2 . ארוחת צוהריים בחדר האוכל – מרח"בים

3 . פורימון 2024 – סיכום

4 . שיפוץ מבני חינוך

5 . ממשקים ושיתופי פעולה קהילתיים

6 . עדכוני מנהלים

 

מהלך הדיון:

       סיכום קצר - מפגש ראשון עיצוב החינוך החברתי (א'-י"ב)

        מפגש ראשון לקידום ועיצוב החינוך החברתי התקיים ב-3 לאפריל ובו נראתה נוכחות מרשימה ושיתוף פעולה מוצלח שהניבו תוצרים משמעותיים. אלו ישמשו אותנו להמשך התהליך והראו לנו כמה החינוך חשוב לקהילה.

        במפגש השני, בתאריך ה 19.5.24, נקיים מפגשים מרוכזים ב"בתים מארחים" לעבודה על הנושאים שעלו במפגש הראשון, כדי להעמיק בהם ולפעול לביצועם.

אלו הנושאים העיקריים: חזון ועקרונות החינוך החברתי, פירוק ערכים ויעדים חינוכיים: שייכות, קבלת האחר, תיקוף מסורות, הצעה ליצירת ממשקים ותחומי עניין וכוח אדם

        סיכום התוצרים והמשך תוכנית העבודה תוצג בישיבת מועצת חינוך הפתוחה לציבור ב21.4.24. מוזמנים.ות להגיע!

       ארוחת צוהריים בחדר האוכל - מרח"בים

        מועצת חינוך מתייחסת לדיון שעלה בפלטפורמות שונות ע״י ההורים בנושא סוגיית ארוחת הצוהריים בחדר האוכל של ילדי המרח"בים.

        בשל הצורך שנוצר, אנו פועלות לקיים פגישה בנוכחות כלל המעורבים אשר אחראיים על טיב האוכל ואופן ההגשה, כשמטרתנו היא מציאת פתרון לשביעות רצונם של הילדים.ות:

       חדווה - מנהלת קייטרינג אור הנר

       אליסיה ליסוביה - מנהלת קהילה

       רחל מולכו, ורוניקה דגני - צוות חדר האוכל

       אילן גוטקין- מנהל חינוך החברתי

       אופיר כהני - יו"ר מועצת חינוך

        במקביל, אילן עומל על שיפור ההתנהלות של הצוותים והילדים.ות בחדר האוכל ובכך לייצר תנאים ראויים לקיום ארוחת צוהריים מיטבה.

       פורימון 2024 - סיכום

        שנה שלישית של שיתוף פעולה בין הצופים לתרבות, הפקה פורימית שמחה וחגיגית לכל הקהילה.

        הפורימון כלל בנייה צופית מרשימה של הנוער, שעבדו במשך חודשים על תכנון וביצוע יוצא דופן.

תודה לנערים ולנערות המדהימים שלנו וליובל וילק, אביתר דותן ורונן פרייברג על ההובלה.

        בוצע סיכום שבו עלו המסקנות לשימור ולשיפור, מתוך רצון להפיק לקחים לשנים הבאות.

לאור החשיבות, יו״ר מועצת חינוך, אופיר כהני וראש השבט, רונן פרייברג השתתפו בפגישת סיכום הפורימון שהתקיימה במועצת תרבות. עיקרי הדברים הם:

       מועצת חינוך רואה חשיבות לשמור את האירוע משותף לצופים ולתרבות ומיועד לכלל הגילים

       יש לשלב פינות הפעלה ואזור משחק צופי גם לילדי הגיל הרך, וכך לחבר את הקטנטנים לעשייה הצופית: בועות סבון, תהלוכת תחפושות, חישוקים, מסלולי מכשולים וכו'

       יש לשים לב למינון של כמות המתנפחים ולמיקומם בשטח

       חשוב לשמר את השתתפות ילדי המרח"בים בפורימון לפני הגעת הקהילה

       בשנה הבאה תתקיים ישיבה מקדימה משותפת לצופים ולצוות פורים מטעם התרבות לתיאום כל ההיבטים.

       שיפוץ מבני חינוך

        שיפוץ מבנה עופרים (מרח"ב כיתת 'שחר')- עפ"י התוכנית השיפוץ יכלול את חציית המבנה לשני מרח"בים (מטבח, שירותים וחדרי פעילות מופרדים).

        יש תכנון מפורט, מתקדמים עם ההצעות מחיר והצפי למוכנות תחילת העבודה הוא יוני 2024.

משך זמן השיפוץ המשוער- כשלושה חודשים.

        היות ויש חשיבות למבנים קבועים בהם ילדי המרח"בים יוכלו לשהות ולבלות בחודשי הקיץ, אנו ממליצים כי השיפוץ יתחיל בסיום החופש הגדול, בתאריך ה- 24 לאוגוסט 2024.

        בשנת הלימודים הבאה, כיתות ג'-ד' צפויות להתאחד לקבוצה אחת ויוכלו לקיים את הפעילות במבנה של מרח"ב 'איילים'.

        נבחנה הצעה להתחלת שיפוץ מבנה המנהלה באופן מידי אך התוכנית בשלב ראשוני, ולא ניתן להתחיל בשיפוץ בשלושה חודשים הקרובים.

       ממשקים ושיתופי פעולה קהילתיים
        "מכינת הנגב" - בוצע מיפוי צרכים לקראת בניית תוכנית עבודה. הצורך המשמעותי נמצא בחינוך החברתי (א'- י"ב) ולכן הוחלט שהדרך למקד ולהתאים את התכנים והפרויקטים למערכות השונות / לקבוצות הגיל, היא לקיים פגישה בנוכחות: מנהל השלוחה, יוראי, מנהלי החינוך החברתי, אילן (א'-ו') ושמואל (ז'-י"ב) ויו"ר מועצת חינוך, אופיר.

        לוח זמנים שנתי קהילתי - לאור ריבוי ורצף אירועים קהילתיים, עלה צורך ביצירת מקום אחד שיתכלל בתוכו את המופעים קהילתיים-חברתיים לכל האוכלוסיות במשמר הנגב.


       עדכוני מנהלים

נוער

        שמואל כמנהל הנעורים (כיתות ז'-י"ב), באחריותו ובמסגרת תפקידו הוא מנהל את שנת המצווה, מרכזונים ופעילות שבט הצופים. בימים אלו הוא מתמקד במפגשים אישיים עם הנוער ומוביל את המערכת בראייה חינוכית אחת.

        מרכזון צעיר - סוף עתידה לסיים את תפקידה בתחילת מאי, אור בן שחר תחליף אותה כמדריכה במרכזון ובמרח"בים.

        שנת מצווה - מוביל שנת המצווה, עמוס פרייברג עובד על גיבוש הקבוצה וליווי הנערים.ות לקראת המשימות הצפויות. עמוס הזמין את הורי כיתת 'יעל' לפגישה והגיעו מספר מצומצם של הורים.

ביום שישי ה- 12 לאפריל, יתקיים מסע האופניים, שמטרתו הכרת ההיסטוריה ועזרה הדדית.

צופים שבט "איתן"

        אביתר דותן סיים את תפקידו כמרכז השבט ובמקומו יובל וילק נכנסה לתפקיד. מודים לאביתר על העשייה המשמעותית ונאחל ליובל הצלחה רבה.

        טיול פסח לכל השבט (כיתות ד'-י"ב) יתקיים בין התאריכים 17-19 לאפריל, באזור עין גדי. ההרשמה החלה (:

מרח"בים א'-ו'

       נכנסה מדריכה חדשה למרח"ב שחר - קרינה שיראזי, נאחל לה בהצלחה.

       ישנו חוסר משמעותי של מדריכים.ות במערכת. כדי לאפשר המשך פעילות רציפה, התבצעו שינויים והתאמות בהתאם לחוסרים הקיימים בצוותים השונים.

       הקייטרינג הודיע כי שירותיו יהיו סגורים בחול המועד פסח ולא יסופק מזון למשמר הנגב. לאחר בדיקה מקיפה וחיפושים לא נמצא קייטרינג מתאים שעובד בימים אלו. הוחלט כי הילדים יביאו עימם קופסא עם אוכל שמותר לחמם במיקרו והצוותים יסייעו להם בחימום הארוחה.

גיל הרך

        ימי האביב הגיעו, הילדים יוצאים לטבע, פוגשים את הפריחה והאביב במלוא העוצמה. שרים את שירי האביב ופסח ומכירים את המסורת סביב החג וסביב סיפור יציאת מצרים.

        אתגרי כוח אדם- כמו תמיד ובמיוחד לקראת העונה הזו בשנה ישנם אתגרים רבים: מחלות, חגים, חופשים ועוד.

בשבוע שעבר היה צורך לסגור ביום שישי את קבוצת התינוקות בנורית והשבוע שוב נאלצים לסגור את הפעוטון ביום שישי על מנת לתת את המענה הטוב ביותר במשך שאר ימות השבוע.

        כמו במרח"בים, לא נמצא קייטרינג מתאים שעובד בימי חול המועד פסח ולכן, הצוותים יבשלו אוכל כשר לפסח לילדים.ות.

 

יום נעים 🤍

מועצת חינוך

 

 

 

 

ברכות!

לחן ובני גומפל

להולדת הבן אח לאימרי

לסילביה ויניב בלושטיין

להולדת הנכד

לצביקה בלושטיין להולדת הנין

ברכות לכל המשפחה!

  




  ברכות!

לאתי ודיויד לוי

להולדת הנכד

בן לליאור והדר

ברכות לכל המשפחה!

 

  

 


  חודש אפריל   20.4 – 29.4

אהרון פוגל -            אביה של לאה ברג ז"ל 31.7.1902   – 20.4.1973

 דרור לוי -               בנם של שמעון וטלילה  אחיהם של ישראלה, יהודית, אלי, אייל,  

                                תמיר, אפרת, רות, נעמי  3.9.1963      - 22.4.1990              

 זלמן מילר -            חברנו משנת 1967, בעלה של אילנה מילר

                               אביהם של בת שבע, עמית, יריב      2.9.1935  – 27.4.1992

 פנחס קריבוס -       חברנו משנת 1950, בעלה של בלה  ז"ל אביהם של

                               אברמל'ה גבע, אביבה, אילה אושפיז 1914 -- 26.4.1998 

 חיים שפירא -         חברנו משנת   1948  בעלה של שרה ז"ל , אביהן של

                               אורנה, חגית ותמי   17.6.1931  - 22.4.2002

       

ציביה אשל -          חברתנו משנת 1974  רעייתו של יואל, אמה של איילת 21.10.1935 -28.4.2005  

                            

יצחק כספי -         חברנו לשעבר, אביהן של רונית, נטע, עדי 25.7.1930- 16.4.2013     

 דניאל אלון -         חברנו משנת   1955 בעלה של חיה  ז"ל אביהם של משהל'ה, אהוד,

                             יוחאי, אסא   4.5.1935 - 29.4.2014                       

סילביה מילבר -    חברתנו משנת 1974 רעייתו של דב אמם של יריב, אריאלה, מור

                              15.2.1948   - 20.4.2015     

יואב גוטקינד -      בנם של אסתר וגד גוטקינד ז"ל אחיהם של צלילה פרץ ז"ל  וירי  דגן 30.4.1954  -                                                                                                                                       22.4.2016

 

 

   

זיכרון בסלון

 


 ענת ליכטר -פלד  תספר על אביה ניצול שואה בביתם של הדס וחנן פלג ביום ד' 2.5.24  ב- 20:00

יעקב וולפמן - יתארח בביתם של טלי ואורן ערן ביום ה' 3.5.24 ב- 20:00 

דורית דקל - תתארח בביתם של הילה ודני עמר בשכונת השבעים במוצ"ש 4.5.24 ב- 20:00 

 

 



 

פסח תשפ"ד בלי 133 נשים גברים וילדים

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פסח סמל החטופים

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובה 1:

עלון משמר הנגב מס' 2237

                                                                    מה בעלון בשבוע אחד היכה השכול  פעמיים במשמר הנגב. אבלי...