יום שני, 20 בינואר 2025

עלון משמר הנגב מס' 2240

 

 

 



 

מה בעלון

השמחה פרצה בכל הארץ (אני מקווה) כשנראו הנשים הצעירות, רומי גונן, אמילי דמארי, דורון שטיינברכר  יוצאות מרכב החמאס למכונית הצלב האדום ואחר כך מחובקות על ידי אמותיהן היתה שמחה של המתנה ומאבק בן 471 ימים שיכלו להתקצר אילולא ערלי הלב שנבחרו אמנם כדין אך פשוט לא מוכנים לשלם בעקבות מחדליהם או מעשיהם שפגעו באזרחי המדינה בשביעי באוקטובר.

והיום נכנס לבית הלבן לראשונה בתולדות ארה"ב נשיא מורשע. ומסתמנת אי וודאות בעולם ל- 4 השנים הבאות מניסיון קודם. בדבר אחד הוא סייע להכריע ולהעמיד בפני עובדה את הצורך לשחרר את החטופים, דבר שהחל לקרות, ולסיים את המלחמה שכבר אבדה תכליתה. נשאר לבחון עוד דרכים.

 

בעלון, דיווח משולחן מנהלת הקהילה והאגודה. וגם פרסמו נוהל קבורה חדש.

ספיחים מחנוכה – תודות מהצוות

על ימי הולדת עגולים וחצי עגולים כותבת טליה גבאי משולב עם דנה איספרוב אברהם ל – 2 כלות ול- 7 חתני שמחה.  המעשיה סוגרת שנה שלישית של עשייה מבורכת ורבת פרויקטים.

במדור יוצרים ויצירה מקומית האורחת: אנבלה פלדפבר גפן העורכת נעמי יחזקאל

בבית בורוכוב בראשית החודש התקיימה הפרידה הרשמית מענת הורוביץ שעשרים ושלוש שנים מחייה היא ניהלה את בית גיל-עד

 

תמונת השער- כך מקבלת התנועה הקיבוצית את החוזרות מן השבי בחיבוק, זוכרים את החללים, נאבקים על כל החטופים

 

v      משולחן מנהלת הקהילה והאגודה – אליסיה והילה שנהב

v      תודות לחנוכה הצוות: אנבלה פלדפבר גפן, לינה פרנס, שימי ברבי, מעיין חמד בורנשטיין

v      ימי הולדת עגולים וחצי עגולים לשנת 2024 – טליה גבאי ודנה איספרוב אברהם

v      'המעשיה' – שנה שלישית

v      מדור יוצרים ויצירה מקורית- אנבלה פלדפבר גפן, עורכת: נעמי יחזקאל

v      ברכות לשוהם ועודד פרץ להולדת הבן יהב אח קרני

v      אחרי 23 שנים בגיל-עד- ענת הורוביץ

v      נוהל קבורה חדש – אליסיה ליסוביה והילה שנהב

v      נר זיכרון ינואר 17.1- 28.1

v      תנחומים לגולן אלמוג לפטירת אביו מוריס רבוח

v      תנחומים לחנן פלג על פטירת אמו כרמי פולק

v      פרוטוקול וועד האגודה ב- 1.1.25

v      פרוטוקול ישיבת ועד ההנהלה מס' 1-2025 ב- 6.1.2025  רשם: אסף רוט יו"ר משמר הנגב

v      פרוטוקול מועצת חינוך ב- 12.1.2025 רשמה: אופיר כהני

v      אסיפת חברים ב- 14.1.2025 – תשובות לשאלות הציבור בנושא קרן תשתיות ודמי כניסה

v      אסיפת אגודה ב- 19.1.2025  לאישור שינויים בתקנון האגודה

 

 

 

 

  

‏09/01/2025

משולחן מנהלת הקהילה והאגודה

חברי קהילת משמר הנגב היקרים,

לפני כמה חודשים, עם פתיחת השנה העברית, סיכמנו את הנושאים שעסקנו בהם בשנה האחרונה, אז מקצת מהנעשה אצלנו בחודשים האחרונים...

בשבועות האחרונים הנושא המרכזי שאנחנו עובדים במרץ לסיימו הוא סיכום שנת התקציב 2024 והכנת התקציב לשנת 2025. בשבועות הקרובים תוכנית התקציב לשנה זו תובא לאישור בוועדים ולאחר מכן תובא לציבור באסיפה ולאישור בקלפי.

בקהילה אנחנו מתייחסים לשנת 2025 כ"שנת מעבר" מבחינת התקציב, אשר נבנה על סמך השנה הקודמת, עם שינויים מינוריים יחסית. כאשר במהלך השנה הקרובה נצטרך לקבל החלטות על שינויים משמעותיים לקראת שנת התקציב הבאה, וזאת בשל ירידה בהכנסות מהשכרת דירות החל מאמצע השנה, כתוצאה משיוך הדירות הצפוי להיות מושלם במהלך החצי הראשון של שנת 2025.

באגודה עומדים בפנינו בשנת 2025 כמה פרויקטים משמעותיים, במיוחד בחידוש מבני ציבור – בשבועות הקרובים יתחיל שיפוץ במרחב עופרים. אנחנו מחפשים בימים אלו פתרון למקום לפעילות הנעורים, מכיוון שמבנה הנעורים עובר לידי חבר בעת השיוך, ושיפוץ מבנה לנעורים עדיין אינו מתאפשר בתנאים הנוכחיים. צוות החינוך והאגודה עומלים כדי למצוא פתרון בסיוע של המועצה. שיפוץ אולם הספורט גם כן מתקדם ובתקווה שבחודשים הקרובים נוכל לצאת לדרך לביצוע. כמו כן, פרויקט שיפוץ הבריכה, שהוא פרויקט גדול ומשמעותי ובעל עלויות גבוהות – אנו מנסים לקדם אותו ברמת התכנון כדי להגיע לעלויות שנוכל לעמוד בהן, ולשם כך האגודה מגייסת בימים אלו מוביל לפרויקט זה. יחד עם כל הנושאים המשמעותיים הללו, אנו פועלים להסדרת חובות שיש בין האגודה והקיבוץ. כל אלו מתנקזים לתקציב שאנו בונים לשנת 2025.

בנושאים אחרים, ועד האגודה השלים לאחרונה הכנת תקנון אגודה מעודכן, לאחר הרבה עבודה מרוכזת ודיונים מול הנהלת הקיבוץ בסעיפים מסוימים, ובימים הקרובים תתקיים אסיפה להשלמת המהלך והצבעה להעברת התקנון המעודכן.

לאחרונה השלמנו בשיתוף של האגודה, הקהילה ואגף הכספים הכנת נוהל חובות וחייבים – איך מתנהלים במקרה של חוב של חברים לאגודה ולקהילה. הנוהל פורסם לציבור. באגודה הקהילתית השלמנו הכנת נוהל קבורה מעודכן שאושר בוועד האגודה ופורסם לציבור, ובמקביל אנו מתקדמים עם הכנת התוכניות להיתר להרחבת בית העלמין.

בתחום הקהילה, סיימנו בחודש האחרון את הסדרת תקופת החופשה המיוחדת למשפחות שנמצאות מחוץ לקיבוץ, והחתמנו את המשפחות הללו על הסכם חדש. אנו ממשיכים לעסוק בהכנה לשיוך הדירות מבחינת מצב השכרת הדירות והשוכרים הנמצאים ביישוב, בשל הצפי להתמעטות הדירות שיעמדו להשכרה. כמו כן, הכנה לתקופת הביניים ממועד השיוך ועד להתייצבות ברמת הקהילה וברמת הפרט, ובהכנת נהלים שיחולו לאחר השיוך בתחום של השכרה והעברת הנכס. בשבועות הקרובים נושאים אלו יגיעו לדיון בוועד ההנהלה ולאחר מכן לציבור.

בתחום הרווחה נכנסה לאחרונה מנהלת חדשה – אורטל שמעוני – שמחליפה את חניתה ונכנסת לכל הנושאים שבטיפול הרווחה בקיבוץ, לומדת את השטח ואת התחומים המגוונים שבאחריותה, נפגשת עם בעלי התפקידים השונים ומניעה תהליכים שנותרו בחודשים האחרונים ללא מענה. אנו מאחלים לה שוב המון בהצלחה.

בחינוך אנו חווים שינויים עם סיום תפקידה של אופיר כהן, מרכזת השבט בצופים, בסוף דצמבר, ועם הודעתה של דקלה גל יסעור על סיום תפקידה בסוף ינואר. אנו מאחלים לדקלה הצלחה רבה בדרכה החדשה ומודים לה על שנים רבות של עשייה משמעותית ביותר בקהילה שלנו. בימים אלו אנחנו מחפשים מנהלת לחינוך הגיל הרך, ופתרון לריכוז שבט הצופים.

עם סיום קדנציות בוועדות שונות ובקשות של נציגים בוועדות לסיים את תפקידם, אנו עוסקים בימים אלו בחיפוש נציגים ומרכזי ועדות: לוועדת צעירים, ועדת ספורט, ועדת קליטה, כמו כן, מחפשים אחראי לבית העלמין, ומוביל לפרויקט הבריכה. אני רוצה להודות לכל מרכזי הוועדות והנציגים בהן, ולבעלי התפקידים השונים המכהנים ומחזיקים אצלנו תחומים רבים בעשייה שוטפת ומבורכת. ההתנדבות לוועדות ולתפקידים היא חלק בלתי נפרד מחיי הקהילה שלנו, ובלי הכוחות הללו הרבה מהדברים שאנו רוצים לשמר ביישוב שלנו אינם יכולים להתקיים. אני קוראת לכם להצטרף לעשייה החשובה.

לאחרונה חגגנו את חנוכה בקיבוץ באירועים קהילתיים יפים שמשכו הרבה אנשים מגילאים שונים, וביניהם מפקד האש בהובלת הצופים והנוער שלנו. אירועים אלו מדגישים את הקהילתיות שלנו ואת האור הקטן של כל אחד שמצטרף לאור אחד גדול שהוא הקהילה שלנו, רבת הפנים והעשייה.

אנו רוצות לאחל בהזדמנות זו לכולם שתהיה שנה אזרחית טובה, שנדע לצלוח את השינויים והאתגרים ולצמוח מהם, ותוך כדי כך לקיים שיח ולהחליף דעות מתוך נכונות להקשיב, לתת ביטוי לכל דעה, ובגישה שכל אחת ואחד מנסים להיטיב עם הקהילה שלנו. וברמה הרחבה יותר נייחל ונאחל שכל החטופים ישובו כבר לבתיהם, ושחיילי המילואים והסדיר יחזרו בריאים ושלמים לבתיהם ולחייהם.

 

אליסיה והילה

 

  

 

 

 

תודות לחנוכה

  מקץ שמונה ימים

נכיר תודה לעוזרים ❤‍🔥

 

מופע ד"ר מולקולה בחדר האוכל:

שלומית שטיקמן, רחל מולכו, צוות הקמה וחיסול נורית נוקי רבינס, אופיר כהני, שיר גזית, נועה רכטמן שמריהו, ענבר כרמל דקל ניקול שיבובסקי והבאת סופגניות עדי בורנשטיין.

 

ערב 'סליחה על השאלה' בפאב המכבסה:

לוטן אדלטין וצוות הפאב, שי דמרי על הרעיון וההפקה, ולכל המשתתפים והזורמים.

 

מצעד לפידים ועששיות באולם ספורט:

אבירם טדגי וועדת ספורט, צוות המעשייה, לצוות הקיפול אופיר וענבר גליקי, משה רוחם, אלון ומיכל בורנשטיין, מיה אלפסי, עמוס ויאיר פרייברג, מעיין קוסובסקי.

 

מפקד אש של שבט איתן ⚜️

שכבות סיקסק, יעל ותלתן בהובלת שכב"ג איתן המדהים (שכבות דולפין, פלג וורד), להורים גיא וילק, אילן רחמני, אורי גלנטה, גיל כהן, עוזי גל ולראש השבט רונן פרייברג.

 

הדלקת נרות של שנת המצווה סיקסק עם הוותיקים:

צוות המשימה נעמי יחזקאל

 

צוות החג: אנבלה פלדפבר גפן, לינה פרנס, שימי ברבי, מעיין חמד בורנשטיין           







                      ימי הולדת עגולים 

                        וחצי עגולים

                        לשנת 2024

אני רוצה להודות לכל מי שהגיע לציין ימי הולדת עגולים וחצי עגולים כאן במשמר הנגב כולל המכיניסטים האהובים שלנו. תודה למשפחות על הכנת העוגות ושיתוף הפעולה בכתיבת החידות.

כולנו עברנו שנה קשה ועדיין כולנו תקווה שכל החטופים יחזרו כבר הביתה, שכל החיילים יחזרו בשלום ושכל הפצועים  יצליחו להשתקם.

בשנה שעברה חגגנו בצמצום, השנה בחרנו להמשיך בחיים לצד המלחמה וכן לציין ימי הולדת עגולים יחד עם בני משפחה וחברים. אני מאחלת המון מזל טוב לכל החוגגים.

 

דנה איספרוב אברהם מברכת בשם הבנים את כל החוגגים:

שלום לכולם,

ותודה על ההזדמנות להתכנס לערב מיוחד ומלא משמעות, בו אנו מציינים ימי הולדת עגולים להורים האהובים שלנו אז הערב מציינים:

80 לגבורות לחוה קורסיה וחנה גבאי

85 לגבורות ליעקב וולפמן, ליוסף גזמן, לליוסי בירן ולאבא – זלמן

90 לגבורות למשה לוי

95 לגבורות לאהובה שדה ואזרה גולן

כל אחד ואחת מכם/ן נושא עמו סיפור חיים מעורר השראה, סיפור של גבורה, אומץ ועוז רוח, סיפור של אתגרים מולם עמדתם בכוחות אדירים, סיפור של ניצחונות, פרטיים ולאומיים ובעיקר סיפור של חיים מלאי משמעות וערך. אתם דור שחווה וראה כל כך הרבה שינויים והתפתחויות דור שהיה ממקימי המדינה, מייסדי הקיבוץ והקהילה דור של בניית תשתיות ועבודת כפיים.  דור של שיקום ותקומה בתעשייה, בכלכלה ובחקלאות. דור שחרט על דגלו מסירות, נתינה ועצמה פנימית. דור שחווה תקופות צמיחה והתחדשות לצד רגעים של כאב והתמודדות ואתם בוודאי הדור שהצמיח ועיצב את המשפחות הגרעיניות שלנו.

אנחנו מציינים היום את הגעתכם ל"גיל הגבורות"

בתהילים פרק צ' פסוק י' נאמר: "יְמֵי שְנוֺתֵינוּ בָּהֶם שׅבְעׅים שָנָה, וְאׅם בּׅגְבוּרוֺת שְמוֺנׅים שָנָה"

אם שבעים שנה מסמלות תוחלת חיים ממוצעת, הרי שגבורות – 80 ומעלה – הן עדות לכוח, לחוסן ולאורך הרוח.

אז בשם הנכדים והנינים, אנחנו רוצים לעצור ולהגיד תודה ענקית על מי ובעיקר על מה שאתם עבור כולנו:

·         תודה על השנים שערסלתם וגידלתם אותנו

·         על אהבה ללא תנאים ועל השקעה אינסופית

·         תודה על החינוך והערכים שהעשרתם אותנו בהם

·         על החוכמה והניסיון שחלקתם

·         תודה על הילדות שהענקתם לנו

·         בזכותכם גדלנו לתוך סביבה של חופש מוגנת ומצמיחה

·         תודה על עוז הרוח והסבלנות, על היכולת לראות את הטוב גם בזמנים קשים

·         תודה על הנתינה האינסופית שהפכה אותנו למה שאנחנו היום

·         תודה על רגעי האושר הרבים – הטיולים, החגים האירועים המשפחתיים שכל כך חיזקו וחיממו את הלב

·         ותודה על היותכם המגדלור והמצפן הערכי של המשפחות שלנו

·         הדוגמה החיה לחיים מלאים בתוכן, עשייה והשראה

המסורת המרגשת הזו, שבה כל המשפחה המורחבת מתכנסת לציין ימי הולדת עגולים, היא רגע נדיר של חיבור בין-דורי היא מחזקת את תחושת השייכות, מזכירה לנו את השורשים והערכים המשותפים שלנו ומייצרת רגעים של נחת וזיכרונות מתוקים שננצור איתנו לעד.

ברצוני להודות בשמינו לצוות הרב מקצועי שמקיף ודואג לחברים בגיל השלישי לעובדים הסוציאליים, לצוות המרפאה, לצוות התרבות והפנאי, למועדון הגיל השלישי, לחברים בפרלמנט, לחברים בליגת הפטאנק ולכל החברים בקיבוץ שמסייעים ברגישות ואהבה ולקיבוץ שעושה כל שביכולתו להעניק משמעות ואיכות חיים לחברים בגיל השלישי.

תודה לצוות ההפקה על ערב מרגש והזדמנות להיפגש. למרות שחג החנוכה הוא פסע מאחורינו, אאחל שתמשיכו להאיר ולהפיץ אור עוד שנים רבות, להעניק השראה לדורות הבאים, ולהמשיך לחיות חיים מלאי משמעות, בריאות ושמחה.

בתפילה ובתקווה, שכולנו נזכה לראות ניסים – שיבת החטופים, החלמת הפצועים ונחמה למשפחות הנופלים.

בשם כל המשפחות האוהבות, תודה  לכולכם על ערב מיוחד זה.

דנה איספרוב אברהם

 

תודות:

תודה רבה למי שהגיע!

אני רוצה להודות לחן לוי ואורי ברקן על הנגינה הנפלאה שלכן

לאלון דגני על הסרטון המרגש

לארנון יגב, אמרי גלנטה ואורי אלמוג על הסאונד

לאלה, יפתח, תמר והדס גבאי על הברכה המקסימה

לדנה איספרוב אברהם על הברכה המושקעת

לאתי לוי ולעיילה נל על העזרה בשבת

לנטשה גרינוולד על האוכל המעולה

וכמובן תודה ענקית לצוות הנפלא שלי: סיגל שלו, דפנה דגן ודינה נל

 טליה גבאי

אהובה שדה 95 

אזרה גולן 95

משה לוי 90

 זלמן איספרוב 85

יוסי בירן 85 


יעקב וולפמן 85
                                                                                                               יוסף גזמן 85

חוה קורסיה 80

 

 חנה גבאי 80 

 


 

 

 

 

              'המעשייה' – שנה שלישית

 

מסכמים שנה שלישית של פעילות במעשיה, בית המלאכה הקהילתי. השנה בצענו מספר פרויקטים קהילתיים:

·         שיפוץ מדרגות בית הביטחון * מגוון מתקנים ליום הילד * בניית מסגרת למסך ההקרנה המרכזי

·         שיפוץ מדרגות עבור במת האירועים המרכזית * בניית עגלת ברזל מתקפלת לשימוש בית העלמין * בניית ספסלי קק"ל והצבה בגבעה הראשונה* בניית מתלי ברזל למחסן התחפושות * בניית פנורמה משולשת והצבה בגבעה הראשונה * שיפוץ קוליסות * שיפוץ ארגז חול בגן רימון * בניית רמפה ניידת לקלנועיות *  שיפוץ חרמשים לחג השבועות * הכנת לפידים להובלת מצעד אש בחג חנוכה * שיפוץ כיסאות של בית בורוכוב * שיפוץ שערים בגן נורית * תפאורה לאירועי תרבות * הקמת מיצב כיסא למען שחרור החטופים בגבעה הראשונה. * בניית ספסלים ואדניות למר"חב  'איילים' * בניית בסיסי ברזל לסוכה קהילתית * ועוד...

בנוסף המשכנו לפתוח את בית המלאכה לקהל הרחב מדי שבוע ועזרנו לחברי הקהילה בפרויקטים אישיים במגוון תחומים – נגרות, מסגרות, אומנות ועוד. בנוסף, סייענו לנערי מכינת הנגב בבניית ריהוט

לפינת הישיבה  במגורים שלהם.

בשנה הבאה, נמשיך לפתוח את המעשיה לקהל הרחב ולבצע פרויקטים קהילתיים ונקיים סדנאות במגוון תחומים- ריתוך, נגרות, עבודה עם פרוסות עץ ועוד.

למעוניינים בעדכונים שוטפים על הנעשה במעשיה מוזמנים להצטרף לקבוצת העדכונים בוואטסאפ

     

https://chat.whatsapp.com/FHgCdoKusfWGVcQUGQIomo

 

 

 

 


 
מדור יוצרים ויצירה מקומית

דף זה מהווה פלטפורמה ליוצרים מקומיים לפרסם ולחשוף את עבודתם. ציירים, פסלים, גננים, שחקנים, נגנים, מעצבים, כותבים וחולמים

זהו המקום בשבילכם!


בפינה היום אשוחח עם אנבלה פלדפבר. אנבלה, מעצבת רב תחומית, תספר על עיצוב גרפי במרחב והיכולת להעביר מסר באמצעים חזותיים מצד אחד, ותספר על פרויקטים של שימוש בזבל ליצירה, ומחידוש מהצד השני.

שלום אנבלה, ספרי קצת על הכשרתך המקצועית?

למדתי בשנקר, במחלקה לתקשורת חזותית.

באנגלית זה נשמע קצת יותר מובן: Visual Communication.

ספרי על עבודתך כיום:

העבודה שלי משלבת תחומי עיצוב שונים: עיצוב גרפי, עיצוב מוצר ועיצוב חוויה.

היום אני בעיקר עוסקת בעיצוב גרפי במרחב הפיזי, מתמחה במיתוג חללים ויצירת קירות כוח, אבל לא רק. אני נעה ופועלת בין עולמות הדו-ממד והתלת ממד, בין הגרפיקה לחומר. זה בא ליידי ביטוי בשירותים השונים שאני נותנת.

את העבודה על המחשב אני אוהבת לעשות בדרך כלל מהבית. בעיקר מהמרפסת בחוץ.  ויש לי את הסטודיו שלי, צמוד למכבסה, בו אני מייצרת את כל העבודות ושם קורה הקסם, כשהעיצוב יוצא מהמחשב ומקבל חיים מוחשיים של חומר, טקסטורה, נפח.. אפילו ריח.

רוב הפרויקטים שלי הם לתת לקירות לספר את הסיפור של החלל (או בעליו- המותג, העסק, בית הספר וכו'). רובם גם מתרחשים בתוך חלל סגור, בקירות הפנים של המבנה (לפעמים גם ריצפה, תיקרה..) ויש פרויקטים חיצוניים, כמו ציורי קיר, הכנת מייצגים סביבתיים, שילוט ועוד.

פרויקטים שונים ומעניינים שאני אוהבת במיוחד, עוסקים במחזור ומחידוש ואמנות בזבל. יש שיגידו שזה לא שם טוב, אבל אני אוהבת לקרוא לזה "זבל" כי זה מה שהוא ואין מה להתבייש... זבל של אחד זה האוצר של האחר, ואני לגמרי רואה את האוצרות האלה, זרוקות להן ככה ומחכות לחזור לעולם כמשהו חדש.

מי הם שותפייך לעבודה?

אני עובדת לרוב עם מעצבות פנים על פרויקטים מסחריים שונים בהם אני מביאה ליידי ביטוי את הידע וההתמחות בעיצוב חווית משתמש רב חושית במרחב הפיזי.

הדיאלוג הוא דיאלוג מפרה ומעצים, שמעלה את רמת העבודה לשני הצדדים ומאפשר להגיע לתוצרים מרשימים ומרהיבים ולייצר את "אפקט הוואו" אליו אנחנו מכוונים. כמובן שחייבת להיות כימיה וחיבור מיוחד כדי לעוף ולהגשים יחד.

שותפים נוספים לדרך הם מנהלי שיווק בחברות הייטק. אני מעניקה להם כלים מקצועיים בכל הקשור בהבנה חזותית של המותג הקיים, בפיתוח והקמה של מאגר חומרים גרפים מתוך המותג ובניית תבניות מותג מעוצבות, על מנת שיוכלו לשמר את המותג בצורה נכונה ואפקטיבית.

יש עוד שותפים מסוגים שונים, אנשי חינוך, מנהלי פרויקטים ייחודיים שפונים אלי כדי שאבוא עם פתרונות יצירתיים ויוצאי דופן לבעיות או צרכים מגוונים.

בעידן בו כל אחד יכול לעצב, והטכנולוגיה זמינה לכל, מה הייחוד של העבודה שלך?

אני אולי קצת שונה בנוף מרוב המעצבים הגרפים. מעולם לא נמשכתי לעיצוב דיגיטלי ולעולמות הטכנולוגיים, אתרים, אפליקציות, משחקי מחשב וכאלה. תמיד אהבתי את עבודת המלאכה ועבודת הכפיים, בקיבוץ עבדתי שנים לצד אורנה פרייברג, שלימדה אותי את כל הבסיס, ובמקביל ללימודים בשנקר עבדתי בסטודיו לחיתוך לייזר. העבודה נתנה לי המון ניסיון וחיברה עוד יותר בין העולם הגרפי לעולם החומר. אני זקוקה למגע החומרי ולמעבר הזה שבין השטוח במחשב למוצר או ציור קיר או טפט ענק, כשהסקיצה במחשב יוצאת לאוויר העולם יש לה חיים אחרים פתאום, וזה תמיד מרגש אותי.

אני מאמינה שמה שמייחד אותי הוא היכולת לנוע בין העולמות האלה, ולהביאם ליידי ביטוי בדרכים מעניינות ושונות, כדי להעביר סיפור של מקום או מותג דרך חוויה ואמצעים ויזואליים.

ספרי על מקומות שעשיתי עבורם פרויקטים בעבר?

יוצא לי לעשות הרבה דברים במשרדים שונים גב-ים ובעידן הנגב, בתי ספר שונים בנגב ובעוטף, מבנים ציבוריים במועצה שלנו, כמו מרכז הצעירים ו"סימני דרך" – המרכז להתפתחות הילד בשובל, שעשיתי בעבר, שאולי חלק מהתושבים פה כבר ראו.
אלו שני פרויקטים מיני רבים של מעצבת הפנים ענבל שגיא גרנסיה בהם לקחתי.

יצא לי למשל לעשות פרויקטים באתרים סודיים ומאובטחים, שכמובן לא אוכל לשתף תמונות כי יש עליהם צנזורה..

בשנה האחרונה לקחתי חלק בפרויקט מיוחד בתיכון שער הנגב, עיצוב קומה של מבנה לכיתות לימוד עבור עמותת "ניצן נירים". פרויקט בשיתוף עם המעצבת מירב יקותיאל. נתבקשנו לייצר עבור התלמידים/ות מרחב פתוח ומפנק בסגנון משרדי הייטק, עיצוב בוגר ומאפשר חופש פעילות ותנועה, ומזמין ללמידה מותאמת ולעידוד שלווה הצלחה וצמיחה בתוך מציאות הזויה בה הם/ן עדיין חיים.

עוד פרויקט מעניין שסיימתי ממש עכשיו: 20 כסאות מעוצבים לשימוש מבקרים במרכז המבקרים של אתר דודאים.

כל כיסא יחיד במינו, מורכב מחלקים שונים שנאספו ונבחרו בקפידה, עברו ניקיון, שיפוץ, חיתוך, ריתוך, חידוש, ריפוד וצביעה, ולמעשה כל מה שצריך, כדי להגיע ליעדם באתר ככיסאות יציבים, נוחים, שימושיים, יפים ומעוצבים במקוריות ובאיכות.

הכיסאות כולם בלי יוצא מן הכלל, מורכבים מחלקי כיסאות ישנים, שבורים, עייפים, חלקים של מכשירים חשמליים שיצאו משימוש, גופי חימום, רשתות, מחבתות צלייה, צמיגים ואביזרים שונים שנאספו בעיקר מאתר המיחזורית של משמר הנגב או מרחבי הקיבוץ.

*הזדמנות להודות לאריאל גבאי, שי אאודה ונטע כספי על שיתוף הפעולה והעזרה באיתור, אכסון והובלות –  תמיד עם חיוך ובשמחה. תודה רבה רבה.

 כיצד את משלבת בין הניגודים:


כיאה למעצבת גרפית הכל חייב תמיד להיות מוקפד עם חשיבה פרקטית על הפרטים הכי קטנים וגימורים ברמה הכי גבוהה שיש. בלימודיי בשנקר, הייתי חשופה לדרישות מאוד גבוהות לשלמות, ולהמון ביקורת, עצמית וחיצונית, חלק שנמצא בי עד היום ולעיתים עלול גם להתיש או לשתק.

באופן טבעי, בגלל שיש לי משיכה לחומר, למדתי שכל חומר מגיע עם הנתונים והמגבלות שלו וגם עם חוסר השלמות שלו. וצריך לקבל אותו כמו שהוא כדי להצליח לעבוד אתו נכון. ככה גם היכולת למחזר וליצור אמנות תחת המגבלות של החומר הקיים ומה שהוא דורש במגבלותיו. יש בזה משהו מאוד משחרר ומאזן עבורי. אפילו מרפא. מאפשר קצת לשחרר את השליטה, את השאיפה והציפיה לשלמות ודיוק כל הזמן.

ובכלל היכולת לקחת זבל ולהוציא ממנו מוצר ברמת גימור של מוזיאון או חנות, מרתקת ומאתגרת אותי.

 

מעבר לעבודה הפרקטית, השילוב שאת עושה, מציע גם תפיסה ערכית:

נכון, ההתעסקות בזבל מאוד משחררת, אפשר למצוא בזבל אוצרות וזהו ממש תהליך אלכימי. בנוסף, יש צניעות בעבודה זו, אתה עובד עם מה שקיים בעולם במקום לייצר עוד זבל. יש לנו אחריות על איך נשאיר את העולם הזה לילדינו. אני מרגישה שיש בזה גם איזשהו איזון של הקארמה, כי כמעצבת אני בעצם מתכננת עוד חפצים ופריטים שימכרו וייצרו עוד זבל.
אז בעצם להפוך את הזבל של מישהו אחר לחומר הגלם שלי זה מרגיש נכון.

מסר לאומה?

המסר היחיד והכי חשוב כרגע הוא שצריך להחזיר את כל החטופים הביתה עכשיו!!!

 

אז אם יש לכם רעיון לפרויקט או חלום שברצונכם להגשים, אתם מוזמנים לפנות לאנבלה, והיא תעזור לכם ליצור לו מקום בעולם...תודה

 


עיצוב פנים - ענבל שגיא גרנסיה

      קיר פעילות במרכז להתפתחות הילד – שובל /  מרכז צעירים בני שמעון 


צילום קרין רבנה

 

 

 

  


 

                                                      ברכות!

לשוהם ועודד פרץ

להולדת הבן יהב

אח לקרני

ברכות לכל המשפחה

 

 

  

 

אחרי 23 שנים בגיל-עד

ענת הורוביץ נפרדת

"איך נפרדים אחרי 23 שנים?

כמו חופים של ים עוזבת (כדברי השיר...)  את המוכר, את הידוע, את האהבה ארוכת השנים. לא פשוט, לא קל.

וותיקים יקרים, צוות מדריכות,  אנשי מקצוע, שותפים לדרך אהובים. עברנו  הרבה ימים ביחד, ואפשר לומר, אני חושבת, שהצלחנו...! בית גיל-עד הוא בית  שני להרבה  מכם.

יחד לאורך השנים עם הצוות המסור,  סילביה, ודינה, דפנה, מזל... פיתחנו וטיפחנו את המועדון. בהובלת הנהלת עמותה שראתה אתכם הוותיקים לנגד עיניה מעירית ענבר ותמר זלצמן בתחילת  הדרך, דרך מיכל דלומי, עידית אטינגר  וכיום בר שניידר. כל זה בליווי צמוד של המועצה הנהדרת וכל ראשי המועצה שנתנו לזה גיבוי כלכלי. גיל -עד מועדון לתפארת , בצמיחה, בתוכן ופעילות.

אני יוצאת לדרך חדשה כי סוף הוא תמיד התחלה של משהו  אחר...

ואני רוצה להיפרד באמירת תודות,

זכיתי... זכיתי לפגוש בכם הוותיקים , אנשים מיוחדים, כל אחד עולם ומלואו,  לימדתם אותי את  ההיסטוריה הפרטית שלכם שצמודה  להיסטוריה של המדינה. היסטוריה  של בנייה ועשייה, של בניית הקיבוצים  בבני שמעון. תודה שבאתם לפעילויות, שלימדתם  אותי מה הצרכים שלכם,  שנתתם לי  את ההזדמנות לעזור במה שאפשר, תודה גדולה על החיוכים, החיבוקים והנשיקות בוקר טוב. תודה לצוות המסור שלי, סילביה ודינה (דפנה) שביחד צמחנו והתפתחנו  ופעלנו להצלחת גיל-עד.  אני בטוחה  שהן תמשכנה לדאוג לכם הוותיקים, לפתח וטפח את  המועדון, ולנורית (אזולאי פינאלי) בהצלחה בתפקיד...

תודה לצוות מנהלות המועדונים היינו אחת בשביל השנייה. תודה על התמיכה, הייעוץ והעשייה המבורכת.

תודה לעמותה לכל המנ"כליות  שעצבו את מטרות העמותה ואת עבודתי.

ולך בר, המון תודה למדתי ממך והמון הצלחה בהובלת העמותה בכלל וגיל-עד בפרט בהמשך הדרך.

לסיום אני רוצה לאחל לכם הוותיקים, עוד שנים של שמחה והנאה, בריאות טובה והרבה נחת  מהמשפחה, מהחברים  ומהמועדון. תמשיכו  לבוא וליהנות , אני אבוא  לבקר.

חיבוקים ונשיקות לכולם ואקרא שיר של יהושע צפריר ז"ל  שהיה חבר בגיל-עד  ומבטא חלק  ממה שניסינו  לחולל בבית  גיל-עד."

 

 


   בר שניידר, מנכ"לית העמותה מברכת את ענת הורוביץ בפרידה בבית בורוכוב

 

הוותיקים של בית גיל-עד נפרדים מענת 


   

31.12.2024

 

נוהל קבורה חדש

שלום לכולם,

בשבועות האחרונים עבדנו על אישור נוהל קבורה חדש לאגודה הקהילתית, וזאת בעקבות

הצורך לחדש בקרוב את רישיון הקבורה של בית העלמין שלנו, וכמו כן בעקבות שינויים באשר

לצורת הקבורה שדורש משרד הדתות, הגוף המעניק את רישיון הקבורה. מטרת הנוהל היא להגדיר כללים והוראות שיאפשרו את הפעלת בית העלמין לאורך זמן, תוך מתן שירותי קבורה הולמים לנפטרים ולמשפחותיהם, להגדיר מי יכול להיקבר בבית העלמין שלנו ובאילו תנאים.

 

בית העלמין מופעל באחריות האגודה הקהילתית, הוא בית עלמין חילוני, בעל צביון יהודי פתוח ומיועד לחברי האגודה הקהילתית. האגודה הקהילתית פועלת לקבורה חילונית כמקובל בקיבוץ. מועד וסגנון הלוויה ייקבעו עפ"י רצון משפחת הנפטר ובתיאום עם צוות אבלות, ובמקרה שסגנון הקבורה שונה מכך, יהיה באחריות המשפחה. הקמת המצבה והכיתוב הינם בהתאם לכללים ולסטנדרט שנקבע באגודה.

 

לשם טיפול בכל הנושאים הקשורים לקיום לוויות, לתפעול נוהלי הקבורה ולטיפול שוטף בבית העלמין, קיים צוות אבלות שכולל מספר בעלי תפקידים, ובראשו מרכזת תחום האבלות, אסתר בורנשטיין. פיתוח ואחזקת בית העלמין, שהינו שטח ציבורי, הינו באחריות האגודה הקהילתית,  ואילו תחזוקת חלקת הקבר עצמה, באחריות המשפחה. בימים אלו אנחנו מחפשים מישהו שימלא את תפקיד אחראי בית העלמין.

 

כפי שהסברנו במפגשי הציבור להצגת הפרוגרמה להרחבת בית העלמין, השינוי המרכזי ביותר בין מה שהיה נהוג אצלנו עד כה, לנוהל החדש, הוא שעל פי דרישת משרד הדתות, אנו נתחיל לקבור בקבורה כפולה, כלומר ייקברו שני אנשים בכל חלקת קבר, אחד מעל השני. החל מקבלת רישיון הקבורה המעודכן ממשרד הדתות, הקבורה תיעשה אך רק בקבורה כפולה, מלבד במקרים שבהם נשמר עוד לפני נוהל זה מקום לקבר לצד אדם שכבר הלך לעולמו. החל ממועד זה, לא תתאפשר יותר שמירת מקום לצד קבר הנפטר לבן משפחה מדרגה ראשונה, אלא רק באותה חלקת קבר (בקומות).

כמו כן, הגדרנו מה מעלויות סדרי הלוויה והקבורה נכלל בעלויות שאותן מכסה האגודה, ומה באחריות המשפחה.

הנוהל המלא נשלח ב"מקומי", וניתן למצוא אותו באתר הקיבוץ ובמזכירות.

 

בברכה,

אליסיה והילה


חודש ינואר

17.1 – 28.1

דוד כהן – אביו של ראובן כהן ז"ל, 20.9.1880 - 18.1.1966

נתן רדזנובסקי – אביה של שרה דור ז"ל   29.6.1892  - 21.1.1972

יוסף גליצקי  - אביו של מקסי גליקי ז"ל   21.12.1897  - 31.1.1973

בן ציון דגני – חברנו משנת 1951 , בעלה של שושנה ז"ל, אביהם של מיכאל, עידו ואלון, גיתית וגיא   15.11.1927- 23.1.1989

גדליה אלון – אחיו של  דוד אלון ז"ל  20.4.1921- 20.1.1995

יוסף שיבובסקי – חברנו משנת 1952 בעלה של גינה ז"ל אביהם של מיכאל ז"ל, דניאלה ז"ל, מאיה ועודד   19.9.1929 - 24.1.2005 

 חוליו פוקלמן – אביו של מנואל פוקלמן  28.2.1924- 17.1.2006

             

מישל וארי  -  חברנו משנת 1968      6.1.1935 - 28.1.2011

דורה רובינשטיין – אמם של סוזי פוקלמן ודוד רובינשטיין 2.12.1927 - 17.1.2014

פנינה גזית – חברתנו משנת 1949 רעייתו של ישראל ז"ל אימם של עמוס ז"ל, אמנון, איל  12.7.1928 -  20.1.2015

רחל רוזה גיסר – אמה של יהודית זלצמן  27.3.1918 – 21.1.2023

ברט שטיקמן – חברתנו משנת 1961 רעייתו של ישי ז"ל אימם של אביבה נווה, ינאי, יזהר

                        27.3.1933 – 27.1.2024

 

 




                   פרוטוקול ועד הנהלה - אגודה קהילתית

 

תאריך הישיבה: יום רביעי 01.01.25, מזכירות

חברי ועד נוכחים: דימה מקרנקו (יו"ר), סיגל שלו, יוגב לוצאטו, שרון ארמה ענבר, אתי לוי, עמית רוקח.

חסרים: שירה ישראלי טדגי, אייל גרנסיה, יונתן חורי

מוזמנים קבועים: מנהלת האגודה, הילה שנהב

מוזמנים: איציק בונים

 על סדר היום:

1 . עדכונים

2 . דיוני תקציב

מהלך הדיון:

1.      דואר

       איציק מבקש לעשות אמנת שירות לענפים

       איציק הציג את פועלו בדואר וביקש מספר דברים:

       לסדר תאורה אוטומטית במסדרון

       להגדיל את המקום לטובת החבילות

       לסדר את השירותים

       להוסיף תאי דואר נוספים

       להעלות את התקציב של הדואר

       באופן כללי, ענף הדואר נותן שירות יוצא מן הכלל לתושבים וועד האגודה מודה לאיציק על ניהול הענף.

       התקיים דיון בוועד לגבי האם יש צורך בהעלאת תקציב או מנגד בהקטנת השירותים הניתנים

       הועד ביקש לעבוד מול ענפי הקיבוץ להעלאת ההשתתפות שלהם בתמורה לשירותים שמקבלים.

החלטה: להעלות את תקציב הדואר ב- 12 אלף שקל בשנה ובמקביל לפעול מול העסקים  להגדיל את ההשתתפות שלהם.

2.      פרויקטים

       הילה הציגה את רשימת הפרויקטים שביקשו לקדם

       מרוץ משמר הנגב - בקשה לממן 4000 שקל להפקת מרוץ משמר הנגב כמו בשנים קודמות (לפני המלחמה) בנוסף למימון ע"י שאר הועדות והעסקים.
החלטה - המרוץ הוא אירוע ספורט ותרבות וככזה צריך לדון בו בוועדות הרלוונטיות ושם תתקבל ההחלטה האם לממן אותו מתקציב קיים או לא.

       פרויקט שילוט - עלות הפרויקט היא 71 אלף שקל לטובת הצבת שילוט עמיד ברחבי הקיבוץ.
התקיים דיון לגבי החשיבות ושיפור הנראות של פני היישוב עם הצבת השילוט.
החלטה - לאור ריבוי הפרויקטים והשקעות הגדולות בשנה הקרובה הוחלט לא לקדם את הפרויקט בשלב זה.

       שביל חווייתי - נדרש 18 אלף שקל לצורך השלמת שביל עקבות, גינת תבלינים ופינת ישיבה.
בדיון עלה נושא מיקומו של השביל שלא נמצא במרכז הקיבוץ וחוסר השימוש של הציבור במתקנים הקיימים.
החלטה - לאור הנושאים שעלו הוחלט לא לתקצב את הפרויקט.

       רישיון עסק לבית בורוכוב - נדרש סביב 20 אלף שקל לטובת התאמת המבנה ואגרות רישום כדי לקבל רישיון עסק. הועד מברך את צוות בית בורוכוב על העשייה הרבה ועל הפיכתו של בית בורוכוב למקום שמצליח לתחזק את עצמו ללא השקעה כספית בשוטף.
לגבי מיזם עסקי, עלתה טענה שבשנה הזאת המבנה הציבורי היחיד שקיים לרשות האגודה הוא בית בורוכוב (המועדון עדיין נדרש לטובת החינוך) ולכן צריך לנסות לא להפוך אותו לעסקי בשלב זה. בנוסף צריך לראות תוכנית עסקית סדורה במידה וכן רוצים להתקדם לרישיון עסק למקום ואולי לשקול הכנסת גורם עסקי לטובת ההשקעה הראשונית וגם יש צורך באישור הציבור למהלך.
החלטה - הועד מבקש מצוות בית בורוכוב לבנות תוכנית עסקית מסודרת להציגה לוועד לבחינה.

       פינת משחק סביבתי מגלגלים ממוחזרים - התקבלה בקשה להתקין מספר גלגלים ממוחזרים בגבעה בגן משחקים בעלות של 600 שקל.
החלטה - הועד מברך על היוזמה ומאשר את הביצוע.

       קידום ויצירת הנהגה צעירה - היוזמה באה לחבר את הדור הצעיר להנהגה בקיבוץ, כדי שיוכלו להשתלב בוועדות ומועצות שונות. לטובת הדבר נדרש תקציב של 9400 שקל.
החלטה - יוזמה חשובה ומבורכת, אך יש לנסות לפועל מול המועצה לטובת תקצוב וגם לנסות לקיים את המפגשים ו/או קורסים עם בעלי תפקיד מתוך היישוב והמועצה.

3.      עדכונים

       אליסיה הביעה עניין להגיש את מועמדותה לתפקיד מנהלת האגודה!

       אתי עדכנה בעקבות ישיבה עם צוות המכינה כי נושא חיבור המכינה לחינוך לא מצליח להתרומם כנדרש, הנושא בטיפול המנהלים. בנוסף יש שני מועמדים לתפקיד איש הקשר מול המכינה. אליסיה ויורי, מנהל המכינה, יראיינו אותם ויבחרו.

       אין מועמדים נוספים לניהול גיל הרך.

4.                  תקציב 2025

       אליסיה סקרה את הסיבות לחריגה בחינוך ואת התכנון ל2025 בו עדיין קיימת חריגה. הועד ביקש ממערכת החינוך להציג תוכנית מאוזנת ל-2025.

       בנוסף התקיים דיון בצורך בהתייעלות בכלל המערכת בעקבות שינוי ארגוני ועלויות מחירים בשוק.

החלטה: בישיבה הבא יוצגו חלופות סופיות לתקציב כולל בנוסף למתווה התקדמות בפרויקט   הבריכה

ומתווה הסדרת החוב מול הקיבוץ. השאיפה לקיים אסיפת תקציב עד סוף החודש.

 

 

פרוטוקול ישיבת ועד ההנהלה מס' 1-2025 בתאריך 6.1.2025

נוכחים: גיל פוגל, דורית גזית, אסף רוט, אליסיה לוסביה, תומר רכטמן, עירית כרמי דגני, רן אלעזרי, חגי יסעור, אתי ענבר, נימרוד רפפורט

מוזמנים: הילה שנהב, נעמה אלוש רוזנבלום (ועדת קליטה)

מוזמן קבוע: אפרים סוחמי – יו"ר ועדת ביקורת

 

סדר יום:

1 אישור פרוטוקול קודם

2 . נעמה אלוש רוזנבלום – ועדת קליטה

2.1 רונן פרייברג – קבלה לחברות – נעמה הציגה את התהליך שמשלים רונן פרייברג בשלב זה בקליטה שלו לחברות, רונן השלים את התהליכים הנדרשים ואנו בשלב הקבלה. מבקשת שנאשר להביאו לאסיפה ולקלפי

2.2 בקשה של משפחת גל בדבר רמת דמי קליטה מקוריים עקב התחלתם של ברק וקורינה בתהליך זמן רב טרם קבלת ההחלטות הנוכחיות שמושלמות כעת.

2.3 נעמה – הארכת קדנציה כמובילת הקליטה.

3 . סקירה בנושא דירות הקיבוץ המושכרות עת השלמת השיוך והעברת מרביתן ליורשים או בעלי זכויות אחרים. משמעויות ונגזרות שיש לקחת בחשבון לאור המצב החדש שהולך ונוצר.

4 . מנהל קהילה לאור החלטת פיצול התפקיד

5 . שונות

5.1 סקירה על תביעה מול הקיבוץ

5.2 עמדות טעינה לרכבי חשמל

6 . טבלת ריכוז החלטות

 החלטות

1 . אושר פרוטוקול קודם

2 . נעמה אלוש רוזנבלום – ועדת קליטה

2.1 לגבי רונן- מאושר להעביר לאסיפה ולקלפי. בהצלחה רבה לרונן

2.2 לגבי ברק וקורינה – בהחלט- יש להמשיך עם המתכון של עלויות הקליטה הקודמת עקב היותם כבר זמן בתהליך שלא הושלם. הנושא אושר.

2.3 אושר הארכת הקדנציה לנעמה.

3. סקירה בנושא דירות – דיון ארוך ורב ממדים לאור ירידת מצאי הדירות עקב שיוך. הנושא כאמור מורכב וסבוך, הדיון היווה קריאת כיוון ראשונה, יתקיים דיון המשך ויבוא צבר החלטות נדרש בהקשרי דירות ודיירים. הכוונה להשלים את המהלך כולו בחודש הקרוב ולתת כלים למנהלים לפעול.

4 . מנהל קהילה – לאור החלטת הפיצול שהתקבלה, הוחלט על הקמת צוות איתור שיורכב מיו"ר הקיבוץ, נציגת ועד (אתי ענבר) וכן מש"א. צוות האיתור יכין דרישות תפקיד למנהל קהילה כיום, הגדרות התפקיד יכללו גם נושאים שכיום אינם בחופת ההגדרה של מנהל קהילה כאשר התפישה היא הערכות לצמצום תקורות ורענון המבנה הארגוני. לו"ז לביצוע השלמה עד סוף ינואר.

5 . שונות

5.1 תביעה מול הקיבוץ

5.1.1 בנושא המאגר – עבר לתהליך גישור מול עיריית רהט

5.1.2 תביעה של עובד חברת השמירה – שורבבנו פנימה – השופט פסק לטובתנו (הנושא נסגר)

5.1.3 קבלן רום הנדסה, תובע השלמת תשלום שאנו לשיטתנו, לא חייבים לו שום דבר

5.2 עמדות הטעינה לרכבים חשמליים – סיכמנו שנה פיילוט, הוצג בוועדת תכנון ממש כעת סטטוס. הביקוש הולך וגדל, עמדה תחזיר עצמה ב כ- 14 שנים.

 

רשם: אסף רוט – יו"ר משמר הנגב

 

 

פרוטוקול ועד הנהלה - אגודה קהילתית

 

תאריך הישיבה: יום רביעי 12.01.25, מזכירות

חברי ועד נוכחים: דימה מקרנקו (יו"ר), סיגל שלו, יוגב לוצאטו, שרון ארמה ענבר, אתי לוי, עמית רוקח, שירה ישראלי טדגי , יונתן חורי

חסרים: אייל גרנסיה

מוזמנים קבועים: מנהלת האגודה, הילה שנהב

מוזמנים: יורם ענבר, אלון דגני

על סדר היום:

1 . ערעור על החלטת הועד שלא לתקצב את השביל החוויתי

2 . דיון תקשורת

3 . בחירת מנהלת האגודה

4 . דיון בהסתייגויות שעלו לגבי תיקון תקנון

מהלך הדיון:

1.      ערעור על החלטת ועד שלא לתקצב את המשך הקמת השביל החוויתי -

       יורם ביקש לערער בפני הועד על ההחלטה שלא לתקצב את המשך ההשקעה בשביל החוויתי במסגרת תקציב 25.

       יורם סיפר כי ההחלטה על הקמת השביל החלה כחלק מפרויקט המועצה על חיבור של כל יישובי המועצה בשביל אחד מתוך כוונה לייצר מקום לפעילות לקהילה.

       רוב הכספים הראשונים גויסו מהתאגידים והאגודה ( 90 אלף ש"ח) לטובת ההקמה הראשונית  ואת המשך ההשקעה מתכוונים לפרוס על פני מספר שנים. בשביל החוויתי יש מספר תחנות כאשר בכל תחנה יש פעילות הקשורה לחוש מסוים - הפעילות מיועדת לכל גילאי הילדים. יורם ביקש להבהיר שהסיבה למיקום שנבחר היא מתוך רצון לחבר את הקהילה לגבעה ולאזור בית בורוכוב וכי הוא אינו רואה במרחק של המקום ממרכז הקיבוץ כחיסרון אלא דווקא כיתרון.

       יורם הסביר כי ככל ולא יושקעו הכספים בתחנה המבוקשת, השביל החוויתי עלול להישאר כעזובה ושעם השנים יצטרכו להשקיע יותר כספים רק בשביל להכשיר אותה מחדש.

       כעת מבוקש להקים את שביל העקבות מקרמיקה, מספר תחנות שמפעילות את החושים וגינת תבלין. מדובר בעלות של 14 אלף ש"ח , לא כולל הקמת עמדת פיקניק.

חברי הועד ביקשו להודות ליורם על פועלו הרב במסגרת פרויקטים למען הקהילה.

 

       החלטה: מאחר וטרם הסתיימו דיוני התקציב של ענייני השוטף, הועד ימתין עד לסגירת התקציב וככל ויתאפשר מבחינה כספית לקדם את השביל החוויתי, הועד ישוב וידון בבקשה לקראת סיום התקציב.

2.      דיון לגבי תקשורת קהילתית

 

       אלון דגני נתן סקירה של ההיסטורית המגזין עוד מראשיתו בשנת 1997 ומטרתו ככלי להעברת מסרים ותקשורת קהילתית.

       לדבריו של אלון רוב התקשורת כיום נעשית בכתב ומכבידה מאוד על העברת מסרים חשובים, כאשר עם השנים התמעטו ערוצי התקשורת ( ערוץ 900, הקלטת אסיפות ) ונותרנו עם מקומי, מגזין ועלון.

       לדעתו של אלון על ההנהלות לעשות שימוש במגזין כדי להעביר מסרים או מידע שחשוב שהציבור ידע לגביהם ואשר הולך לאיבוד בין שלל ההודעות המועברות במקומי. המגזין מייצר שיתוף וקשר לפעילות שבקיבוץ, יש לו רייטינג גבוה בערוץ היוטיוב וחשיבות לקהילתיות ולשימור המסורת.

       העבודה הנדרשת להפקה ועריכת המגזין היא עבודה של 24/7, שמשלבת קליפים על נפטרים, אירועי תרבות וחגים וכן פינות שיוחדו להנהלות.

       לאלון ניסיון של 25 שנים בעריכת המגזין בקיבוץ, הוא מדגיש את החשיבות של הקהילתיות והמסורת של המגזין וכי ככל ותרד תפוצת המגזין לפעם אחת בחודש, אזי לא יהיה מספיק מקום לכלל האירועים או שבעוד מספר שנים לא יהיה מי שיערוך את המגזין במקומו.

       החזון של אלון הוא הקמת צוות וידאו, הכשרה של בני נוער וביסוס הדור החדש לקחת עליו את משימת המגזין.

       אלון מבקש שהועד לא יצמצם את מספר המגזינים וקורא להנהלות להשתמש במגזין ככלי להעברת המסרים החשובים לציבור.

       אלון התנדב להקים צוות דוברות שיבחן ויציע פתרונות לתקשורת שקופה, מהירה ואיכותית לציבור.

       חברי הועד הציעו כי אלון יבחן אפשרות להכין פורמט קבוע של המגזין שיכלול את כל הפינות הקיימות וחדשות לבחירתו. כמו כן הוצע לבחון דרכים נוספות לפרסום המגזין והנגשתו לכלל הציבור.

          הוחלט : חברי הועד החליטו  לאשר את המשך התקצוב של שני מגזינים בחודש.

3.      בחירות מנהלת אגודה

       לאור הודעתה של אליסיה כי היא מעוניינת להמשיך בתפקידה כמנהלת האגודה בלבד ומאחר והקדנציה של אליסיה מסתיימת בזמן הקרוב.

       הוועד התלבט בשאלה האם יש לקיים מכרז פנימי או קול קורא חיצוני לתפקיד. מאחר וקיימת תמימות דעים בוועד כי מועמדותה של אליסיה גוברת על כל מועמד חיצוני ( טוב ככל שיהיה) ומאחר ולא נרצה לפעול בחוסר תם לב מול מתמודדים חיצוניים, הוחלט כי יתפרסם מכרז פנימי לתושבים ולחברי הקיבוץ.

           החלטה: יפורסם מכרז פנימי לתפקיד מנהל האגודה. הועד מאחל הצלחה רבה לאליסיה !!!

4.      הצעות לשינוי סעיפים בתיקון התקנון

       בהמשך למפגש ההסבר שנערך בשבוע הקודם ופניות של חברי אגודה בנוגע לתיקון התקנון, הועלו מספר הסתייגויות לסעיפים תיקון התקנון. חלק מההסתייגויות נגעו לדרישות שנקבעו ע"י הרשם וקיבלו מענה מהיועמ"ש וחלק מההסתייגויות נגעו להתנהלות האגודה, ומשכך נדחתה האסיפה המתוכננת והועד התכנס לדון בהסתייגויות שנותרו בטרם יובא תיקון התקנון לאסיפה הנדחית.

 

להלן יוצגו הסעיפים שלגביהם התקבלו הסתייגויות, ההסבר והחלטת הועד :

 

       סעיף 4(יב'), 4(טז) ו9 - ועדת קבלה לחברות באגודה- כיום, חברי קיבוץ חדשים המתקבלים לחברות נדרשים לחתום במסגרת הסכמי הקליטה שלהם על בקשה לקבלה לחברות באגודה וביום בו הם מתקבלים לחברות בקיבוץ ( לאחר ועדת קבלה ואסיפה)  הם הופכים אוטומטית לחברי אגודה.

תושבים שאינם חברי קיבוץ ( הרחבות א+ב) נדרשים לעבור ועדת קבלה אזורית במועצה לצורך קבלת בעלות בקרקע ( מגרש או בית).

בהתאם לתיקון התקנון - לאחר שחברי קיבוץ ו/או תושבי הרחבה יתקבלו בוועדות הקבלה (אזורית או  של הקיבוץ) הם יובאו לאישור ולקבלה לחברות באגודה, בוועד האגודה.

המטרה העיקרית היא לקיים מנגנון באמצעותו תיבחן קבלה לחברות באגודה ע"י הועד ולא תהיה קבלה באופן אוטומטי לאחר שהועדה האזורית אישרה.

הסייג שהועלה הוא שמתקיימת סתירה בין הגדרה של ועדת קבלה אזורית לבין  העובדה שוועד האגודה יקיים הליך קבלה לחברות.

ועדת קבלה אזורית מאשרת את רכישת המגרש או הבית אך היא לא רשאית לקבוע שבאופן אוטומטי התושב יתקבל גם לחברות באגודה ולכן סברו חברי הועד כי חשוב להשאיר כוח מסוים בידי ועד האגודה להחליט את מי לקבל כחבר אגודה.

 

הוחלט - להותיר את התיקון על כנו.

 

       סעיפים 13 +17 - הליכי הפקעה והוצאה מחברות באגודה.

התיקון מציע כי במקרים של עזיבת הקיבוץ או מסירת מידע כוזב יוכל הועד לזמן לשימוע זימון את החבר ובמקרה הצורך אף להפקיע את חברותו באגודה ומבלי שתתקיים אסיפה בעניין. לעומת זאת בהליך הוצאת חבר מהאגודה, נדרש הועד להביא להצבעה באסיפה.

חברי הועד סברו שבמקרה שחבר עוזב את הקיבוץ, ברור מאליו שחברותו מופקעת ואין  צורך סיה להטריח את האסיפה לשם כך.

במקרה של מסירת מידע כוזב, כדאי לפעול דווקא בהליך פנימי של החבר מול הועד תוך מתן זכות לחבר להשמיע את טענותיו, כך ניתן לשמור על פרטיותו ולא לחשוף אותו לאסיפה. כמו כן, ככל והחבר לא יהיה מרוצה מהתוצאה אליה הגיע הועד, פתוחה לו הדרך לאסוף חתימות ולהגיע לאסיפה בכל מקרה. כך שהסעיף מאפשר לאותו החבר לבחור האם להותיר את העניין האישי שלו מול הועד או להביאו בפני הציבור להחלטה.

הוחלט:  להותיר את התיקון על כנו.

 

       סעיף 27 - הצבעה באמצעי דיגיטלי - בתקנון נוספה אפשרות לקיים את האסיפות באמצעים דיגיטליים כדי להתאים למציאות בה יש מיעוט נוכחים פיזית באסיפות.

ההסתייגות נבעה מתוך חשש שייווצר מצב בו מוותרים לגמרי על נוכחות פיזית באסיפות ועושים רק אסיפות באמצעי דיגיטלי.

הבקשה הייתה שתמיד יהיה גם מקום פיזי להגיע לאסיפה למי שיבחר בכך.

הוחלט : לקבל את התיקון ולהוסיף כי בכל אסיפה שתתקיים באמצעים דיגיטליים תתווסף האפשרות לנוכחות פיזית.

       סעיף 32 - הצבעה בקלפי - התקבלה בקשה כי מניין 3 הימים לפני ההצבעה יחל מיד למחרת האסיפה. כך שלא תתקיים הצבעה בטרם עברו 3 ימים מקיום האסיפה, כדי לאפשר לחברים לבחון את הדברים שנאמרו באסיפה.

חברי הועד סברו כי ישנם מקרים בהם נדרשת להתקבל החלטה דחופה ומאחר ובכל מקרה ההצבעה נמשכת לפחות 3 ימים הרי כי יש מספיק זמן לבחון את הדברים ולקבל החלטות מושכלות.

הוחלט - להותיר את התיקון על כנו.

 

       סעיף 127 - מנגנון ליישוב סכסוכים - בהמלצת היועמ"שית תוקן הסעיף כך שמנגנון ליישוב סכסוכים באגודה קובע שככל ולא תהיה הסכמה על מינוי בורר, יקבע המינוי שלו ע"י המוסד לבוררות וגישור של התנועה הקיבוצית ולא של רשם האגודות כדי שההליך יהיה זול ויעיל יותר.

חברי הועד הסכימו כי הליך מול בורר שמונה ע"י התנועה הקיבוצית אכן זול יותר מהליך הבוררות של רשם האגודות אך סברו כי בורר שמונה תחת רשם האגודות יהיה בעל ידע נרחב יותר בהתנהלות אגודות ולכן ההליך יהיה יעיל יותר.

הוחלט - לקבל את הסייג להחזיר את מינוי הבורר תחת רשם האגודות ובהתאם לפקודה.

 

       סעיף 128 - ככל הנראה נפלה טעות של היועמ"שית בניסוח התיקון.

הוחלט - לתקן את הטעות ולקבוע כי הבורר יהיה כפוף לדין המהותי אך לא כפוף לסדרי הדין .

 

       סעיף 137 - הובאה לתשומת לב הועד כי לכאורה יש לקיבוץ זכות הצבעה בוועד האגודה. לאחר הסבר של היועמ"שית והבנה כי בפועל אין היתכנות אמיתית לכך שהקיבוץ יצביע בתוך הועד. הוחלט להוריד את ההתייחסות להצבעה בוועד האגודה ולהותיר את ההצבעה באסיפה הכללית.

 

כל ההסתייגויות שהתקבלו יצורפו להצעת תיקון התקנון שתובא לאסיפה ביום ראשון 19.01.25.

 

 

 

  

פרוטוקול מועצת חינוך

 

תאריך הישיבה: יום ראשון, 12.01.2025, מועדון לחבר

נוכחים: אופיר כהני (יו"ר), אופיר בכר, רתם גליקי, בן עמי זולקוב ולינה פרנס.

מוזמנים קבועים: דקלה יסעור (מנהלת גיל הרך), אילן גוטקין (מנהל חינוך חברתי), עדי ברק (מנהל נעורים) ושרון ענבר (נציגת ועד אגודה).

חסרים: רותי שיינפלד.

על סדר היום:

1 . תקציב חינוך

2 . בחינת העלאת תשלומי הורים בעקבות עליית המע"מ ושכר מינימום

3 . החזר כספי על תקופת המלחמה - עדכון

מהלך הדיון:

  1. תקציב חינוך

הקדמה

  • בחודש האחרון עבדו המנהלים יחד עם אליסיה והנהלת החשבונות על בניית תקציב חינוך לכל אחת ממערכות החינוך. התקציב שנבנה מתייחס לתקופה בחודשים ינואר עד דצמבר, עם הערכה לרבעון האחרון, מאחר שתקציב החינוך נבנה בהתאם לשנת הלימודים (ספטמבר עד אוגוסט).
  • בשבועיים האחרונים, יחד עם שרון ואופיר, הוכנו החומרים שהוצגו למועצת חינוך, הכוללים תקציב 2024 מול אומדן (בפועל) של שנת 2024 ותקציב 2025.
  • התהליך התבסס על ראייה קדימה ובחינה של מגמות צפויות, מתוך רצון לשקף תמונה כנה ומדויקת של המצב הקיים בשטח, לצד התוכנית לקדם את הפעילויות החינוכיות בקרב הילדים והנוער.
  • טרם התקבלו החלטות סופיות לגבי הצעדים הנדרשים, והנושא ימשיך להיבחן לקראת קבלת החלטות בישיבות הקרובות.

נעורים

  • תקציב הנעורים כולל בתוכו את מגוון הפעילויות החינוכיות והקהילתיות של הנוער: פעילות המרכזונים, הצופים, שנת המצווה וחג המחזור. חרף מאמצים לצמצם את ההוצאות השוטפות, תקציב 2025 ממשיך להסתכם בגירעון, המאתגר את המשך קיומן של תוכניות אלה במתכונת הנוכחית.
  • לאור זאת, נערך דיון בנושא, במסגרתו הועלו מספר נקודות מרכזיות שנועדו לספק תמונת מצב עדכנית לצד אפשרויות התייעלות ומציאת פתרונות להמשך הפעילות- הצעדים הבאים והחלטות בנוגע להתמודדות עם הגירעון יידונו ויוכרעו
  •  בישיבה הבאה של מועצת החינוך.
    • עלייה בעלויות השוטפות- בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית בעלויות התפעול, לרבות מחירי מזון, 
    • חשמל, מים ושכר עבודה. מנגד, תשלומי ההורים עבור הפעילויות לא עודכנו מזה 7 שנים, ואינם תואמים עוד את העלויות הנוכחיות. בהתאם לכך, יש לבחון אפשרות להעלאת תשלומי ההורים למרכזונים החל מחודש ספטמבר 2025. לחלופין, ניתן לשקול גביית תשלום נוסף עבור פעילויות שיא המתקיימות במהלך החופשים (בדומה להתנהלות בצופים), כגון טיולים ואירועים מיוחדים.
    • תשלום שנת מצווה- תשלום ההורים עבור שנת המצווה עומד כיום על 100 ש"ח בלבד לחודש, סכום שאינו 
    • מכסה את העלויות הנדרשות לקיום הפעילויות השוטפות והאירועים הייחודיים הכלולים בשנה זו, כולל עלות 
    • העסקת רכז שנת המצווה לאורך השנה.

בשל פער זה, יש לבחון את האפשרות להעלות את תשלום ההורים עבור שנת המצווה החל מחודש ספטמבר 2025, כדי להבטיח את המשך קיומה של הפעילות החינוכית במלואה.

    • פעילות חג המחזור- פעילות חג המחזור לכיתה י"ב היא חלק מהפעילות החינוכית השוטפת. בני נוער שאינם משתתפים במסגרת החינוך החברתי, לוקחים חלק מלא באירועי חג המחזור. לאור זאת, יש לבחון גביית
    •  תשלום סמלי עבור אותם נערים ונערות שאינם במרכזון, לטובת מימון הפעילויות הקשורות למופע.
    • תקצוב מהמועצה האזורית בני שמעון- בדיון בוועדת החינוך הרשותית (בהשתתפות לינה פרנס, נציגת מועצת חינוך), עלה נושא המרכז החברתי בשובל, שמשרת מקבץ קטן יחסית של בני נוער מהמועצה. מכיוון שנוער הקיבוץ אינו לוקח חלק בפעילות המרכז החברתי, יש לבחון אפשרות לקבלת תקציב נוסף מהמועצה לטובת הפעילות שלנו, כחלופה להשתתפות במרכז החברתי או לחלופין לבחון מדוע בני הנוער בקיבוץ אינם לוקחים חלק בפעילות זו.
    • עידוד הצטרפות- נכון להיום, רק כ-70% מבני הנוער בקיבוץ לוקחים חלק בפעילות המרכזונים. מתוך מטרה להגדיל את שיעור ההשתתפות ולעודד בני נוער להצטרף לפעילות במהלך השנה שכבר החלה, מועצת החינוך רואה לנכון לבטל את תשלום ה"רטרו" עבור חודשים קודמים. במקום זאת, תיבחן אפשרות לחיוב בתשלום חודשי גבוה יותר עבור מצטרפים מאוחרים, שלא הצטרפו בספטמבר. מהלך זה נועד להפחית את החסם הכלכלי, ולאפשר הצטרפות לפעילות בכל שלב בשנה ללא תשלום רטרואקטיבי כבד.
  • מתכנון התקציב עולה בבירור כי בחינת פעילות הנוער, כפי שהציבה לעצמה מועצת החינוך כיעד מרכזי, הוא צורך חיוני והכרחי להמשך קיומן של מסגרות חינוכיות איכותיות. יש לקדם את הנושא ולהשקיע בכך חשיבה ותכנון מעמיק לטווח הארוך, תוך התאמה לצרכים המשתנים של בני הנוער והקהילה.

מרח"בים (א'-ו')

  • בבניית תקציב החינוך בשנה שעברה הוחלט על העלאת תשלומי ההורים בשתי פעימות, כאשר הראשונה בוצעה
  •  בספטמבר 2024. הפעימה הנוספת צפויה להתבצע בחודש ספטמבר 2025, בהתאם לתכנון התקציבי שנקבע מראש.
  • עדכון תשלומי ההורים אפשר את מינוף הפעילות החינוכית והרחבת מגוון התכנים בקרב המרח"בים. 
  • עם זאת, בפתיחת שנת הלימודים הנוכחית נרשמה ירידה באחוזי ההשתתפות, כאשר בכיתות ג' עד ו'
  •  רשומים כיום רק כ-70% מכלל הילדים.ות.
  • לאור זאת, אנו בוחנים את ביטול תשלום ה"רטרו" על חודשים קודמים, לצד גבייה של סכום חודשי גבוה יותר עבור מצטרפים מאוחרים במהלך השנה כבר מחודש מרץ 2025. מועצת החינוך רואה חשיבות רבה וערך מוסף בהשתתפות הילדים בפעילויות החינוכיות בגילאים אלו ולכן מהלך זה נועד לעודד הצטרפות גם בשלב זה של השנה.
  • מועצת החינוך הביעה חשש כי ילדים וילדות שאינם משתתפים כיום במערכת החינוך החברתי עלולים להמשיך ולהישאר מחוץ למסגרת, דבר שפוגע ברצף החינוכי ותחושת השייכות ועלול להקשות על שילובם בהמשך. לאור זאת, יש לבחון האם וכיצד ניתן לסייע להחזירם למעגל הפעילות.

 

גיל הרך

  • על אף אתגרי התקופה, מערכת הגיל הרך שמרה בשנה האחרונה על יציבות ושגרה רציפה, תוך מתן
  •  מענה איכותי לילדים ולנו ההורים. כחלק מהשאיפה לשמור על שגרה תקינה ויציבה, הצוות החינוכי תוגבר והורכב ממספר גדול יותר של
  •  מטפלות ביחס לתקן. כך שגם במקרים של שינויים בלתי צפויים או היעדרויות של הרגע האחרון,
  •  ההתנהלות השוטפת של המערכת כמעט ולא נפגעה.
  • עם זאת, עבודה בצוותים מתוגברים יצרה גירעון תקציבי של כ-300 אש"ח, אשר לא אפיין את השנים הקודמות. מצב זה מחייב בחינה מעמיקה של מבנה התקציב ושיקול פתרונות אפשריים שיאפשרו שמירה על הסטנדרטים הגבוהים של המערכת, לצד התמודדות עם האתגרים הכספיים.
  • הצעדים הנדרשים וההחלטות בנושא יידונו ויוכרעו בישיבה הבאה של מועצת החינוך:
    • בתקופה זו, מרבית מערכות הגיל הרך מתמודדות עם אתגרי כוח אדם (גיוס והתמדה). בקיבוץ, בשנה האחרונה נרשמה עלייה חדה במספר ימי החופשה והמחלה שנטלו המטפלות, בהשוואה לשנים קודמות. כל יום היעדרות של מטפלת מצריך הכנסת מטפלת מחליפה כדי לשמור על שגרה תקינה במערכת, מה שהוביל להגדלת הוצאות השכר ולגירעון תקציבי. כדי להתמודד עם אתגר זה, יש לבחון פתרונות אפשריים, דוגמא לרעיונות שעלו:

§         סגירת המערכת במועד שיאפשר מתן 10 ימי חופשה לצוות באופן מרוכז, כך לא תידרש החלפה בתשלום בעת היעדרות מטפלת.

§         הענקת מענק התמדה למטפלות שלא לקחו ימי מחלה במהלך תקופה מסוימת, כדי לעודד נוכחות רציפה ולצמצם היעדרויות.

    • מבחינת אומדן (בפועל) 2024, ניתן לראות כי ההתנהלות הכספית בפעוטף נורית ובגנון תות גרעונית. הפעוטף פועל כיום בשתי קבוצות נפרדות, דבר המחייב העסקת צוות ביחס של כ- 1:3.5 כדי לתת מענה לצרכים השונים של התינוקות והפעוטות, מגיל חצי שנה עד שנתיים, (זאת בהשוואה לתקן שהוגדר ע"י מועצת חינוך, יחס של 1:4 בתינוקות ו-1:5 בפעוטות).  בגנון תות יש מספר מצומצם של ילדים, דבר שמוביל להגדלת העלויות הקבועות לכל ילד וליצירת גירעון. לאור מצב זה, יש לבחון מספר אפשרויות לצמצומו, ביניהן:
      • איחוד הבתים לגן רב גילאי (מלידה עד 3)
      • הצטרפות של ילדים מקיבוצים/ישובים שכנים למערכת
      • פתיחת קבוצת התינוקות מ-8 תינוקות בלבד
      • העלאת תשלומי ההורים בהתאם למספר הילדים בנורית ובתות (קביעת מחירון)
      • מעבר למתכונת עבודה של חמישה ימים בשבוע, כדי לצמצם את הצורך בהחלפות
    • התחייבות כספית על תאריך כניסה למסגרת- במטרה לשפר את היכולת לתכנן ולנהל את כוח האדם במערכת, במידה שהורים מחליטים לדחות/ לבטל את מועד כניסת הילד.ה למסגרת לאחר שכבר נקבע, יחויבו בתשלום של אחוז מסוים מעלות התקופה שתוכננה.
  1. בחינת התאמת תשלומי ההורים בעקבות עליית המע"מ ושכר המינימום

לאור עליית שיעור המע"מ ב-1% החל מינואר 2025, וכן בעקבות העלאת שכר המינימום המתוכננת לחודש אפריל 2025, ייבחן הצורך להעלות את תשלומי ההורים בסכום מסוים בכל אחת מהמערכות חינוך. 

העלאה זו תתבצע בהתאם להוצאות השוטפות שאינן קשורות לשכר, לצד השפעת העלייה בשכר

 המינימום על הוצאות כוח האדם במערכת.

 

  1. החזר כספי על תקופת המלחמה - עדכון

החודש עודכנו כי בניגוד להצהרות שנמסרו בתחילת המלחמה, המדינה החליטה שלא להחזיר כספים לקיבוץ עבור התקופה בה מסגרות החינוך שלנו היו סגורות. החל מה7 באוקטובר, ובזמן שהמסגרות לא פעלו,

 משמר הנגב המשיך לשלם את שכרם של הצוותים החינוכיים באופן מלא, וההורים המשיכו לשלם עבור המסגרות מתוך הנחה שהכסף יוחזר על ידי המדינה בדומה למקרי עבר. נכון להיום, המדינה הודיעה כי לא יינתנו החזרים למערכות החינוך של משמר הנגב. הנושא בבדיקה נוספת של רואה החשבון של הקיבוץ.

 

                                           יום טוב   מועצת חינוך


אסיפה

ביום שלישי 14.1.2025 בשעה 20:30 במזכירות ובזום

סדר היום: תשובות לשאלות הציבור בנושא הקמת קרן לתשתיות ושינוי דמי כניסה לנקלטים חדשים.

אסף רוט ענה לכל השאלות דף מסודר ייצא בקרוב.

 

 

אסיפת אגודה

 ביום ראשון 19.1.2025 בשעה 20:30 במזכירות ובזום

סדר יום:

הצגת שינויים בתקנון והבאתם להצבעה בקלפי

יו"ר האסיפה: דימה מקרנקו

 דימה מקרנקו: לקח הרבה זמן לבדוק את התקנון ולהציע שינויים מותאמים למתבקש במציאות.  ואנחנו בישורת האחרונה. קיבלנו הערות מן הציבור ופורסם דף הסבר עם השינויים. תתקיים הצבעה ביום שישי 24.1 עד יום ראשון 26.1 וכשהשינויים יתקבלו  זה יעבור לרשם האגודות.

מרבית 140 התיקונים הם  תיקונים משפטיים ופחות מהותיים ואלה המהותיים  הם כמו קבלה לחברות ע"י ועדת קבלה לחברי קיבוץ או בועדה אזורית לגבי תושבי ההרחבה ועד האגודה מאשר את הקבלה לחברות ע"י שני הגופים האלה.  וכן לגבי קיום אסיפות במקום פיזי ובזום דבר שמתקיים בפועל. האסיפות תתקיימנה בכל מספר משתתפים ולא כפי שנכתב קודם בתקנון ( 30 חברים) ונטילת הלוואות ע"י האגודה. וכינוס אסיפה עפ"י 20% מחברי האגודה ולא 80 חברים. ודבר שכבר מתקיים כהונה של הועד למשך 3 שנים ולא שנתיים דבר שהוסדר בהצבעה קודמת.

עירית כרמי דגני: מבקשת שיעברו 3 ימים מקיום האסיפה עד להצבעה בקלפי והנימוק שיש אסיפות תכופות המחייבות הצבעה שלא אחרי 3 ימים מקיום האסיפה לא מאפשר לציבור להציג הסתייגויות. אין הצדקה לקיים הצבעה למחרת האסיפה.

דימה מקרנקו: בעבר הצביעו באסיפה וזה היה עוד פחות נוח מאשר היום שיש 3 ימים עד להצבעה. היתה אסיפה בנושא פיצול תפקיד מנהל האגודה והקהילה והיה דחוף להצביע. נשתדל להבא לעמוד במרווח הזמן בין האסיפה להצבעה בקלפי.

יורם ענבר: מה שקורה  בלקיחת הלוואות יכול להיות מורכב.  ראינו זאת בהלוואת  המועצה בעניין הביוב שהאגודה לקחה. הלוואות המועצה הן גם יותר יקרות. אם לוקחים הלוואה ולא מעלים מיסים קודם לא יהיה מקור להחזר. אם לוקחים הלוואות בחסות הקיבוץ כי גם חברי הקיבוץ הם חברי האגודה זה אומר שחברי הקיבוץ נפגעים כאשר ההלוואה לא מוחזרת. הקשר של האגודה הוא עם המועצה ממנה היא מקבלת חלק מתקציבה.

דימה: אם האגודה לוקחת הלוואה זה באישור מיוחד של האסיפה. וגם אם משתמשים בתבר"ים ( תקציב בלתי רגיל) של המועצה משנים קדימה זה מול המועצה.

יורם: צריך להיות מנגנון של החזר ההלוואה. המנגנון היחיד הוא העלאת מיסים.

עמית רוקח: ישבנו בנושא עם הלוואות עם ועד ההנהלה של הקיבוץ וזה אושר (הסעיף בתקנון)

שירה ישראלי טדגי:  המנגנון שמקשה על לקיחת הלוואה ע"י המועצה הוא הרוב הנדרש הוא  75% מן המצביעים.

יורם: הדיבור עם הבנק זה שונה מאשר שימוש עתידי בתב"רים (תקציב בלתי רגיל) שמקבלים מן המועצה. צריך לעבוד נכון, להעלות מיסים ואח"כ לקחת הלוואה.

 דימה: נפרסם שוב את החומר וההצבעה כאמור: ביום שישי 24.1 עד ראשון 26.1

 

 

 

 

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עלון משמר הנגב מס' 2240

        מה בעלון השמחה פרצה בכל הארץ (אני מקווה) כשנראו הנשים הצעירות, רומי גונן, אמילי דמארי, דורון שטיינברכר  יוצאות מרכב החמאס למכו...